Ексклюзиви
вівторок, 15 грудня 2009 12:47

Незалежність Абхазії визнала четверта країна

Незалежність Абхазії визнала четверта країна

Республіка Науру визнала незалежність Абхазії. 15 грудня між ними було підписано угоду про встановлення дипломатичних відносин.

Таке рішення з боку Науру було ухвалене після того, як стало відомо, що республіка провела переговори з Росією про надання їй фінансової допомоги.

Науру - невелика острівна держава в Тихому океані, населення якої складає близько 14 тисяч осіб.

Днями, нагадаємо, міністр закордонних справ, торгівлі та фінансів республіки Кірен Кеке відвідав Південну Осетію. Під час візиту він заявив про намір поставити питання про визнання її суверенітету в парламенті своєї країни.

Між тим "Коммерсант" повідомив 14 грудня, що в Цхінвалі науруанський міністр прибув з Москви, де обговорювалася можливість виділення республіці 50 мільйонів доларів - "на невідкладні соціально-економічні проекти". За інформацією видання, Кеке зустрічався з російським колегою Сергієм Лавровим, але повідомлення про цю зустріч на стрічки інформагентств не потрапили.

Влада Науру, як відзначав "Коммерсант", висловила готовність визнати Абхазію та Південну Осетію ще на початку осені. Умовою республіка поставила "активну участь Росії в міжнародній конференції донорів Науру". Незабаром після цієї конференції науруанський міністр прибув до Москви.

Абхазію та Південну Осетію окрім Росії раніше визнали Нікарагуа і Венесуела. Про згоду Венесуели, нагадаємо, оголосив у вересні її президент Уго Чавес, коли приїхав до Москви домовлятися про кредити і постачання зброї. При цьому в Москві наполегливо заперечували версії, згідно з якими міжнародне визнання Абхазії та Південної Осетії було "куплене" за російські гроші, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Незалежність Абхазії визнала четверта країна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути