Ексклюзиви
вівторок, 16 серпня 2016 22:34

"Незалежний Азербайджан вітає Незалежну Україну із 25-річчям– написали на пляшках коньяку
8

Фото: Микола Марченко

На Полтавщині стартував Національний Сорочинський ярмарок.

Церемонію відкриття призначили на 11 годину дня.

Обабіч сцени у два ряди стоять представники делегацій областей України із жовтими та синіми кульками.

Після вітальних слів гостей дійства у небо злітають кульки як символ єдності України.. У декого із присутніх на очах виступають сльози.

Ось неподалік сцени виводять волів, запряжених у віз. Люди починають фотографуватися на фоні волів та гоголівських героїв.

– Одне погано, що ми не потрапимо на концерт Ольги Полякової. Я як дізналася, що вона виступатиме, то й доньку з чоловіком загітували прийти на концерт. А це чую, що виступи зірок усі платні. За вхід треба віддати 50 грн. Скільки буваю на ярмарку, такого не було. Вообще вже здуріли від бабла, – каже якась жінка, вертаючись до подруги.

Цього року, як ніколи раніше, багато закладів харчування, котрі приїхали як з різних куточків України, так і з за кордону.

– Ми всі страви тут не готуємо . Винайняли у місцевої мешканки літню кухню. Заплатили за оренду і за допомогу у підготовці страв. То ж там і готуємо, а сюди лише виносимо. Одна проблема, там немає морозилки для м'яса, але викручуємося. Добре, що поки що не жарко,– ділиться інформацією на правах анонімності одна із продавців.

Неподалік від арки входу на територію Сорочинської ярмарки індійці торгують прикрасами. Перед прилавком зупиняються переважно жінки. Довго розглядають вироби, але купують рідко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шевченко крав курей" – у Моринцях втретє пройшов фестиваль "Ше.Fest"

–Захаді дорогой, ощуті вкус гранатового сока,– зазивають продавці торгової площадки, де продають азербайджанські соки, вина горілку.

–Азербайджан останні роки на Сорочинському ярмарку представлений не був

Ми на ярмарку були востаннє у 2006 році при Кучмі. Зараз вирішили відновити наші зв'язки. Азербайджану і Україні ділити нічого,– пояснює російською Еліммхан Махмудов, директор ТОВ НАІГА КО "ТОВУЗ-Балтія".

Показує пляшку коньяку із оригінальними національними символами України. Говорить, цей коньяк виготовлено спеціально до дня Незалежності України.

На пляшці українською мовою написано "Нам нічого ділити в минулому, нам є про що мріяти в майбутньому, ми можемо пишатися тим, що є зараз нашою дружбою.

Незалежний Азербайджан вітає Незалежну Україну із 25-річчям".

Цей коньяк має 25-річну витримку. Продають його у 0,7-літровій оригінальній пляшці. Коштує 1500 грн. Всього привезли на Сорочинський ярмарок 1500 пляшок такого коньяку.

Біля 17 години дня починає накрапати дощ. Хвилин за 30 переходить у ливень.

Біля кас по продажу квитків на автобуси шикується велика черга. Та багато хто ярмаркувати залишається до пізнього вечора.

Нагадаємо, cьогодні стартував Сорочинський ярмарок на Полтавщині. На офіційне відкриття не приїхали представники верхівки країни.

Зараз ви читаєте новину «"Незалежний Азербайджан вітає Незалежну Україну із 25-річчям– написали на пляшках коньяку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути