Ексклюзиви
неділя, 12 травня 2024 19:36

"Нетипова температура та дощі": синоптики не порадували прогнозом погоди на наступний тиждень

"Нетипова температура та дощі": синоптики не порадували прогнозом погоди на наступний тиждень
Практично весь робочий тиждень Україну поливатимуть дощі. Фото: ілюстративне

Практично весь робочий тиждень Україну поливатимуть дощі.

До того ж, з понеділка по п'ятницю, ймовірно, буде досить холодною, як для середини травня. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Понеділок, 13 травня

У понеділок, 13 травня, в Україні майже по всій території пройдуть невеликі дощі. Але будуть і ті регіони, які опади оминуть.

Зокрема, це західні області (окрім Тернопольської) та Харківська область.

Вночі температура буде прохолодно. Холодніше всього буде на заході та півночі, в межах +3...+5℃. Така ж температура, наприклад, буде реєструватись у Житомирській, Хмельницькій, Вінницькій областях.

В центрі вночі буде тепліше - в межах +4...+7℃ в залежності від регіону. У більшості південних регіонів, окрім Одеської області, де нічні температури будуть в межах +7...+9℃, вночі буде не більше +6...+8℃. Такі ж цифри, як на півдні, будуть вночі і на сході.

Днем холодніше всього буде на півночі - у Чернігівській та Сумскій областях в межах +10...+12℃. На заході, попри низькі нічні показники, днем буде до +16...+18℃ в залежності від регіону. На сході та півдні в більшості областей +14...+15℃. Хоча в Криму варто очікувати рекордні +19℃.

Що стосується Києва, то вночі буде хмарно з проясненнями, без опадів, +4...+6℃, а вдень можливий невеликий дощ, +11...+13℃.

Вівторок, 14 травня

У вівторок, 14 травня, дощі в Україні змістяться, зупинившись лише на півдні та сході.

Короткочасні опади пройдуть на півдні (Крим, Миколаївська, Одеська, Херсонська області); на сході (Луганська, Харківська, Донецька області); на південному сході (Дніпропетровська та Запорізька області).

Вночі температура повітря залишиться такою самою, як і в понеділок.

Вдень температура трохи опуститься на кілька градусів порівняно з попереднім днем. На заході буде практично до +15℃. Виняток - Закарпатська область, де повітря прогріється до +21℃.

На півночі буде трохи тепліше - до +13...+14℃. На півдні теж максимально до +15℃, хоча на Одещині ймовірні і +16℃. У центрі та на сході теж буде тепло, до +15℃. А у Донецькій та Луганській областях температура зрівняється з "одеською", +16℃.

У Києві вночі буде без опадів, +4...+6℃, а вдень суха погода збережеться, ймовірні +13...+15℃.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якої погоди чекати в Україні 12 травня: прогноз синоптиків

Середа, 15 травня

У середу, 15 травня, погода буде схожа на погоду в попередні дні. Нічні температури середа "відхопить" від понеділка, 13 травня. А картина з опадами нагадуватиме вівторок, 14-те.

Так, уночі на захід повернуться ті самі +3...+5℃ із заходом, наприклад, у Хмельницьку, Вінницьку області. На півночі та в Харківській області будуть такі ж показники. У центрі вночі буде до +6℃, на сході (Донецька, Луганська області) до +9...+10℃, на півдні вночі в межах +6...+8℃. В Одеській області +7...+9℃.

Вдень буде у більшості регіонів +13...+15℃, на сході до +16℃ (за винятком Харківської області). На півдні теж буде холодно, до +13...+15℃ у Криму, в Одеській та Миколаївській областях до +17℃. Рекорди "битиме" Закарпаття, де максимально очікується до +21℃.

Щодо дощів, то короткочасні опади можливі 15 травня:

• на півдні (Крим, Херсонська область);
• на сході (Луганська та Донецька області);
• на південному сході (Дніпропетровська та Запорізька області).

У Києві вночі 15 травня опадів не очікується, +4...+6℃, вдень теж буде сухо, +13...+15℃.

Четвер, 16 травня

У четвер, 16 травня, в Україні явно потеплішає і навіть уночі. Причому першість за високими "плюсами" заберуть собі західні регіони. Тут уночі буде в більшості областей +5...+7℃, вдень - +19...+21℃. На Закарпатті буде ще тепліше - вночі +8..+10℃, удень +20..+22℃.

Цікаво, що так тепло не буде навіть на півдні. Незважаючи на нічні +8..+10℃, удень тут буде +16..+18℃, хоча на Одещині буде до +19℃. На сході температурний режим буде подібний до півдня.

При цьому короткочасні невеликі дощі можливі місцями на всій території України, за винятком західних регіонів.

У Києві вночі буде без опадів, у межах +5...+7℃, а вдень все ж можливі дощі, як і в більшості регіонів, +16...+18℃.

П'ятниця, 17 травня

У п'ятницю, 17 травня, тепло, яке прийде в Україну днем раніше, збережеться. Причому стовпчики поповзуть вгору не тільки на заході, а й по всій Україні. Вночі у більшості областей буде +5...+7℃. Найтепліше буде на півдні - вночі в межах +8...+10℃ і на крайньому сході - до +9℃.

Вдень температура буде більш однорідною. На заході буде +19..+21℃ (на Закарпатті - до +22℃), на півдні - +20...+21℃ в залежності від регіону, у Донецькій області та в Криму - до +20℃. Найхолодніше буде на півночі (Чернігівська, Сумська області) та на сході (Харківська область) - вдень максимально +17...+19℃.

Опади пройдуть у наступних регіонах:

• на заході (Закарпатська область);
• на півдні (Крим та Херсонська область);
• у центрі (Полтавська область);
• на південному сході (Запорізька та Дніпропетровська області);
• на півночі (Сумська та Чернігівська області);
• на сході (Харківська, Донецька, Луганська області).

У Києві усю добу буде без опадів, вночі +5...+7℃, а вдень - +20..+22℃.

В Україні літо цього року можливо буде спекотним. На це вказують і розрахунки, і експертні оцінки. Але ймовірно, що не варто очікувати рекордну спеку.

З одного боку очікується нейтральна фаза між "Ель-Ніньйо" та "Ла-Нінья", а з іншого - на планету впливатиме дуже активна сонячна радіація, розповіла unian завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух.

Зараз ви читаєте новину «"Нетипова температура та дощі": синоптики не порадували прогнозом погоди на наступний тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути