Ексклюзиви
вівторок, 17 травня 2022 18:40

Необхідно, щоб люди мали пальне: Шмигаль провів нараду з представниками АЗС

Необхідно, щоб люди мали пальне: Шмигаль провів нараду з представниками АЗС
Через те, що російські окупанти знищили нафтопереробні інфраструктури та нафтосховища, в Україні виник дефіцит пального. Фото: Денис Шмигаль / Facebook

Сьогодні, 17 травня, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч з представниками АЗС щодо забезпечення ринку пальним.

Через те, що російські окупанти знищили нафтопереробні інфраструктури та нафтосховища, в Україні виник дефіцит пального, йдеться на сайті Уряду.

Під час розмови з учасниками ринку Шмигаль підкреслив, що головне завдання — аби люди мали пальне, а на ринку не було зловживань. На такі прояви, за його словами, держава реагуватиме відповідно до воєнного часу.

"Євросоюз запровадив для України так звані "коридори солідарності". Подібний інструмент працював під час пандемії всередині Європи, коли розвозили вакцини й медикаменти. Влада робить і готова робити все необхідне, щоб дати бізнесу можливість завозити пальне в країну. На пунктах пропуску автомобільному й залізничному транспорту із пальним надається абсолютний пріоритет. Ми також ведемо перемовини й щодо інших шляхів постачання, щоб розширити наші логістичні можливості", — сказав прем'єр.

Влада готова робити все необхідне, щоб дати бізнесу можливість завозити пальне в країну. На пунктах пропуску автомобільному й залізничному транспорту із пальним надається абсолютний пріоритет.

Автомобільний транспорт із пальним проходить кордон з українського боку без черг, повідомили у Державні прикордоннії службі.

Кількість бензовозів, які щоденно перетинають кордон, зросла майже на третину у порівнянні з початком травня, розповіла перший віцепрем'єр-міністр Юлія Свириденко.

На українському кордоні один із пунктів пропуску облаштують лише для ввезення пального. Це допоможе побороти черги на АЗС. Через перевантаження прикордонних пропускних пунктів затримується рух для вантажівок із пальним.

В Україні виник дефіцит нафтопродуктів, але країна має стратегію щодо розв'язання проблеми.

Зараз ви читаєте новину «Необхідно, щоб люди мали пальне: Шмигаль провів нараду з представниками АЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути