середа, 10 червня 2015 16:58

Нелегальний бізнес АТБ в зоні АТО дає змогу платити хабарі в $500 тис. – експерт

Нелегальний бізнес АТБ в зоні АТО дає змогу платити хабарі в $500 тис. – експерт

Робота мережі супермаркетів "АТБ" у зоні проведення АТО дозволяє ріелторам та виробникам їжі роздавати хабарі і пробувати підкупити депутатів.

Про це заявив політолог Дмитро Левусь коментуючи народного депутата Андрія Лозового, в ефірі "5 каналу" у програмі "Особливий погляд".

"Ведення нелегального бізнесу у зоні АТО, дає змогу багатьом ріелторам та виробникам їжі роздавати хабарі за мовчання та відкликати депутатські підписи за незручні для колаборантів рішення. І власне заява радикала Лозового яскраве тому підтвердження" – додав експерт.

"Нелюстрований бізнес Януковича знищує Україну через хабарі депутатам, через торгівлю в зоні АТО, пожежі на нафтобазах, діяльність банків, які підтримують сепаратизм, та багато іншого. І цьому має прийти кінець.

Держава має поставити жорсткі умови тим, хто хоче наживатися і на Україні, і на окупованих територіях. Потрібно очиститись від бізнесу, який наживає статки на війні, сепаратизмі та тимчасових проблемах України. Немає майбутнього у тих бізнесменів, які заробляють на крові українських патріотів" – додав експерт.

"Компанії колаборанти мають бути націоналізовані, а потім перепродані на відкритих торгах. Держава не зможе бути ефективним управлінцем різних видів бізнесу, тому щоб націоналізація була ефективною не тільки з точки зору національної безпеки, але й вигідною економічно націоналізовані компанії слід виставити на аукціон" – завершив експерт.

Нагадаємо, автори програми "Особливий погляд" провели журналістське розслідування, де розкрили факти корупціі про ввезенні товарів та веденні бізнесу в зоні АТО. Як виявилося, мережа супермаркетів "АТБ" продовжує свою діяльність завдяки домовленостям із лідерами сепаратистів.

Зараз ви читаєте новину «Нелегальний бізнес АТБ в зоні АТО дає змогу платити хабарі в $500 тис. – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути