Ексклюзиви
четвер, 14 травня 2009 14:26

Нафтові компанії отримали попередження від нігерійських бойовиків

Нафтові компанії отримали попередження від нігерійських бойовиків
Нігерійські бойовики 14 травня оголосили, що дають нафтовим компаніям додаткові 48 годин на те, щоб евакуювати персонал з регіону дельти Нігера.

Бойовики стверджують, що після закінчення цього терміну стрілятимуть по вертольотах і літаках. Представники нафтових компаній, у свою чергу, відповіли, що служби безпеки посилять запобіжні засоби, але евакуювати персонал вони не мають наміру. За словами представників галузі, подібні погрози звучали дуже багато разів.

В середу, 13 травня, бойовики дали нафтовим компаніям добу на евакуацію співробітників. Ультиматум не мав впливу на світові ціни на нафту.

Крім того, одне з угрупувань в четвер оголосило, що бойовики викрали якесь судно в дельті Нігеру і утримують в заручниках 15 людей. Офіційного підтвердження цієї інформації не надходило.

Особливо багато погроз на адресу представників добувної промисловості звучало від бойовиків в січні 2009 року, але тоді члени угрупувань не здійснили заявлених намірів. Бойовики виступають за націоналізацію природних ресурсів Нігерії, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Нафтові компанії отримали попередження від нігерійських бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути