Ексклюзиви
понеділок, 08 вересня 2008 08:27

Названий секрет щасливого шлюбу

Названий секрет щасливого шлюбу
У США опубліковані дані нового дослідження, присвяченого секретам сімейного щастя.

З 1990 року різко знизився відсоток американців, що вважають, що діти дуже важливі для щасливого шлюбу. Як виявилось, все більше людей вважають, що ключ до сімейного щастя - розділення домашніх обов"язків.

За даними останнього дослідження, в ході якого більше 2000 американців було опитано по телефону, наявність дітей менш важлива для шлюбу, ніж такі чинники, як розділення роботи по будинку, хороше господарювання, достатній дохід, щасливі сексуальні взаємини і вірність.

Якщо в 1990 році 65% респондентів думали, що діти мають велике значення для сімейного щастя, зараз так вважає тільки 41%. Приблизно три з чотирьох американців переконані, що основна мета шлюбу - взаємне щастя і задоволення дорослих, а не народження і виховання дітей.

Аналітики вважають, що масова культура все більше орієнтується на задоволення бажань і фантазій дорослих. В порівнянні з ними, цінності, пов"язані з дітьми: турбота, стабільність, самовіддача, - здаються застарілими і банальними.

Також такий результат обумовлений тим, що держава недостатньо допомагає молодим сім"ям, які хочуть мати дітей. Мова йде, зокрема, про надання батькові або матері оплачуваної відпустки по догляду за дитиною і субсидування дитячої охорони здоров"я. "Якщо сім"я являє для нас цінність, ми повинні змінити умови", що оточують її, - сказала професор соціології з Державного коледжу штату Массачусетс Вірджинія Раттур, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Названий секрет щасливого шлюбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути