вівторок, 22 січня 2008 11:57

Названо найдепресивніший день року

 Напередодні весь світ пережив понеділок, 21 січня, офіційно названий найдепресивнішим днем у році. Психолог Кліфф Арнолл з університету Кардіфа вивів математичну формулу, що дозволила обчислити цю дату.

Причиною депресії, пік якої припав на минулий понеділок, стала огидна погода, відсутність грошей після новорічних свят, а також плани, що провалилися, які люди будували перед Новим роком. Проте, не варто зневірятися, якщо вам вдалося пережити найжахливіший день у році, далі все піде набагато краще.

Як відзначає Кліфф Арнолл, 21 січня - це день, коли шість основних чинників, що викликають депресію, виявляються одночасно, доводячи людину до відчаю. Серед них: погана погода, післяноворічні борги, відчуття монотонності життя після тривалих  свят, порушення новорічних обіцянок, низький рівень мотивації і відчайдушне відчуття того, що необхідне щось міняти в своєму тлінному існуванні.

Мільйонам людей досі важко увійти у робочий ритм після тривалих новорічних свят, а у багатьох найближча відпустка очікується лише  влітку. На думку деяких дослідників, депресивний понеділок є результатом відсутності сну в неділю - люди сумують тому, що наступного дня їм треба йти на роботу.

Арнолл відзначає, що кращий спосіб уникнути нападу депресії - перестати нити. "Якщо ви постійно скаржтеся то на погану погоду, то на здоров"я, припиніть негайно, - радить дослідник. - Це нудно, і ви нудні. Зосередьтеся на позитивних речах, які є у вашому житті". Серед інших порад: перестаньте зустрічатися з тими, хто вам не подобається; навчиться говорити "ні"; допомагайте іншим у добровільній діяльності.

Дослідники з"ясували, що багато людей сплять в ніч з неділі на понеділок на годину менше, оскільки їм важко від думки, що вранці у понеділок потрібно йти на роботу. Краще за всіх працюючі люди сплять в ніч з п"ятниці на суботу, оскільки засинають з думками про майбутні вихідні, відзначає  видання The Daily Mail.

Зараз ви читаєте новину «Названо найдепресивніший день року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути