субота, 16 травня 2020 15:35

Назвали країну, яка першою відкрила громадські пляжі

Назвали країну, яка першою відкрила громадські пляжі
Через спеку відкрили грецькі пляжі. Фото: gerold.lviv.ua

Від сьогодні у Греції відкрили пляжі. Вони були закриті 15 березня для запобігання скупченню там людей в рамках боротьби з поширенням коронавирусной інфекції.

Організовані пляжі планувалося відкрити з 1 червня, проте через дуже спекотну погоду - стовпчик термометра в останні дні піднімається в тіні до 42 градусів.

Міністерство у справах захисту громадян поставило жорсткі умови для припинення поширення коронавируса, які повинні виконувати адміністрації пляжів і їх відвідувачі. Працівники пляжів повинні обов'язково на вході реєструвати кількість людей. Максимальне число відпочиваючих, які на них допускаються, становить 40 осіб на 1000 кв. м. Мінімальна відстань між осями парасольок встановлено 4 м.

Під один парасольку можна поставити до двох шезлонгів, виняток зроблено для сімей з неповнолітніми дітьми. Мінімальна відстань між двома лежаками, розташованими під різними парасольками, має становити 1,5 м.

Кафе, ресторани, закусочні і бари на організованих пляжах повинні працювати тільки на винос. Розставлених столів не повинно бути. Продукція цих точок харчування повинна продаватися тільки в упаковці, і її приготування на самих пляжах заборонено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали країну, яка перша в світі позбулася коронавірусу

Мінімальна відстань між клієнтами, які очікували в черзі обслуговування, має становити 1,5 м. Командні види спорту на пляжах залишаються під забороною.

Організовані пляжі поки будуть використовуватися тільки місцевими жителями, так як в'їзний туризм в країні на даний момент обмежений. Уряд очікує загального рішення ЄС щодо зняття заборони на авіасполучення всередині Євросоюзу.

Ситуація з коронавірусів в Греції в порівнянні з багатьма сусідніми європейськими країнами порівняно сприятлива. За даними на 15 травня, число інфікованих коронавірусів в країні з 27 лютого склало 2 810, більша частина з них одужала. За два з половиною місяці померли 160 осіб з підтвердженою інфекцією.

Греція продовжила заборону на вильоти в Італію, Велику Британію, Іспанію і Нідерланди, до 31 травня. Не буде вона і приймати пасажирів з цих країн.

Окрім цього, до 14 червня продовжили заборону на пасажирські рейси в Туреччину, Албанію та Північну Македонію

Зараз ви читаєте новину «Назвали країну, яка першою відкрила громадські пляжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути