четвер, 04 серпня 2022 01:01

Назвали кількість шкіл, які готові до проведення навчання

Назвали кількість шкіл, які готові до проведення навчання
30% шкіл готові до начання – МВС. Фото: Твоє місто

До 30% шкіл в Україні готові до початку нового навчального року в офлайн-режимі з точки зору безпеки та наявності укриття.

Наразі Державна служба з надзвичайних ситуацій працює в регіонах з кожним органом місцевого самоврядування - селищними, міськими радами та ОТГ, з метою опрацювання рекомендацій по кожній школі, повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі інформаційного телемарафону, інформує Gazeta.ua.

У тилових регіонах країни, зокрема, Львівській, Тернопільській, Закарпатській областях, ведеться підготовка до офлайн-навчання.

"Ми закріпили за кожною школою відповідального рятувальника в регіоні. Це буде не один рятувальник на кілька шкіл, а конкретна особа – конкретне прізвище, яка має відповідати за те, як готова чи не готова школа до нового навчального року", – пояснив Монастирський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У восьми областях діти найбільше страждають від звірств РФ

У частині шкіл країни новий навчальний рік розпочнеться в онлайн-режимі, зокрема, в тих регіонах, де ведуться активні бойові дії.

Сільські школи в тилових регіонах країни в трохи гіршому стані з точки зору безпеки та укриття, у порівнянні з міськими. Розглядаються альтернативні варіанти, як, наприклад, довіз дітей в сусідню школу, де забезпечено укриття, зазначив Монастирський.

"Це можуть бути відповідно оснащені підвали, або перші поверхи", – акцентував він.

В Україні вже п'ятий місяць триває повномасштабна збройна агресія Росії. Окупанти завдають авіаударів по житлових кварталах, тому мирні громадяни з дітьми змушені переховуватися в укриттях і підвалах. Іноді їм доводиться перебувати там упродовж усієї ночі, а то й удень.

Як заспокоїти дитину під час війни та як її розважити в укритті розповів освітній омбудсмен.

Зараз ви читаєте новину «Назвали кількість шкіл, які готові до проведення навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути