понеділок, 11 лютого 2008 10:37

Повені в Індонезії забрали життя 18 людей

Повені, викликані тропічними зливами, понесли в неділю життя 14 чоловік в індонезійській провінції Східна Ява. Річки, що вийшли з берегів, затопили сотні будинків і зруйнували декілька мостів в окрузі Ситубондо, повідомляє ИТАР-ТАСС із посиланням на урядове агентство Антара.

У місті Бекасі (провінція Західна Ява) під час грози чотири мотоциклісти загинули і троє поранені в результаті обвалення лінії електропередачі. Дощова вода затопила декілька районів Джакарти, де за останній тиждень потонули щонайменше п"ять її жителів, а близько 100 тис. втратили житло. Обвідні канали, побудовані ще при голландцях, не витримують приток води, що поступає з довколишніх гір в районі Бандунга (60 км на північний захід від столиці). Через повінь був тимчасово закритий міжнародний аеропорт ім. Сукарно-Хатти. У лютому 2007 року людські втрати від повені перевищили 100 чоловік, а матеріальний збиток - близько 1 млрд доларів.

На додаток до всього, прибережні райони Джакарти і передмість заливають приливні хвилі, що наносяться вітром з боку Яванського моря. Понад 40% площі 12-мільйонного мегаполісу знаходиться нижче за рівень моря, і місто продовжує опускатися в середньому на 8 см за рік під вагою хмарочосів.

На першу половину лютого на Яві доводиться пік сезону дощів, який розпочинається в листопаді. Раніше в січні загинули 12 остров"ян, а напередодні Нового року жертвами повеней і обвалів стали 130 жителів Центральної та Східної Яви. Ще 350 тис. були вимушені покинути затоплені будинки і переселитися в наметові табори для біженців.

Як заявляють власті, нинішнє стихійне лихо на Яві - найсильніше за останню чверть століття. Катастрофічні наслідки сезонних дощів посилює хижацьке вирубування лісів, коренева система яких укріплює ґрунт на гірських схилах.
Зараз ви читаєте новину «Повені в Індонезії забрали життя 18 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути