середа, 14 жовтня 2020 16:40

Навальний розповів, у скільки обійшлося його лікування

Навальний розповів, у скільки обійшлося його лікування
Банківські рахунки Навального та членів його сім'ї заблокували. Фото: Reuters

Російський опозиційний політик Олексій Навальний, який нещодавно заявив, що повернеться в Росію, розповів, скільки коштувало його лікування в Німеччині.

Про це він написав у Instagram та наголосив, що джерела доходів політика мають бути зрозумілі і відкриті. Тому він вже кілька років публікує інформацію про свої доходи та майно.

За словами Навального, витрати на лікування включають в себе плату за літак, яким його доставили в Німеччину, плату за саме лікування, а також витрати на реабілітацію та проживання поза лікарнею.

Опозиціонер повідомляє, що літак коштував 79 тисяч євро і платив за нього підприємець Борис Зимін. Фінальний рахунок за лікування від лікарні склав 49 900 євро. Його оплатили підприємець Євген Чичваркін, економіст Сергій Алексашенко і айтішник Роман Іванов.

"У скільки обійдеться подальше проживання і лікування неясно, тому що неясний термін відновлення. Вчора ходив до шпиталю робити нову порцію тестів, вони сказали, що все поки йде добре. Але в будь-якому випадку, витрати також взяв на себе Євген Чичваркін", - зазначив Навальний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС затвердили персональні санкції за отруєння Навального

Він повідомив, що 13 жовтня заблокували не тільки банківські рахунки його і членів його сім'ї, а й навіть його рахунок ІП.

"Це абсолютно незаконно. Таким чином у мене не просто вкрали всі гроші, які були, але і позбавили можливості їх заробляти. Втім, хіба можна було очікувати чогось іншого? Кампанія "Навальний, краще не повертайся" набирає обертів. Квартира арештована, поточні рахунки арештовані, рахунок ІП заарештований ", - додає опозиціонер.

Олексій Навальний відчув себе погано 20 серпня під час перельоту з Томська в Москву. Літак екстрено посадили в Омську, де опозиціонера госпіталізували. 22 серпня Навального перевезли на лікування до Німеччини.

2 вересня офіційний представник уряду Німеччини заявив, що в організмі російського опозиціонера Олексія Навального знайшли сліди отрути з групи "Новачок".

23 вересня Навальний був виписаний зі стаціонару берлінської клініки "Шаріте", де він провів 32 дні.

Зараз ви читаєте новину «Навальний розповів, у скільки обійшлося його лікування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути