вівторок, 15 вересня 2009 11:34

НАТО вимагає у європейських країн відіслати солдатів до Афганістану

НАТО вимагає у європейських країн відіслати солдатів до Афганістану

У разі потреби збільшення військового контингенту НАТО в Афганістані додаткові підрозділи в цю країну повинні направляти європейські країни, а не США, повідомляє газета "Гардіан" з посиланням на заяву джерела в Північно-Атлантичному альянсі.

За словами співбесідника видання, у європейських країн, зокрема у Великої Британії, Франції, Німеччини та Італії, є необхідні для цього ресурси.

"У Німеччини є можливості так само, як у Франції, Італії і Сполученого Королівства", - сказав представник НАТО, підкресливши, що США зможуть послати до Афганістану нові сили, тільки якщо вони "скоротять військову присутність в Іраку".

В той же час "Гардіан" відзначає, що командувач контингентом НАТО в Афганістані Стенлі Маккрісталл ще не направляв європейським партнерам офіційного запиту з вимогою про відправку додаткових сил в цю країну і навряд чи зробить це до офіційного оголошення результатів виборів афганського президента.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «НАТО вимагає у європейських країн відіслати солдатів до Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути