понеділок, 05 грудня 2011 20:11

Настоятель храму сам возитиме інвалідів на службу

4 грудня у Вінниці ієрей Віктор Чверкун освятив поклонний хрест біля першого у Вінницькій області храму для інвалідів. Центр для сімей та дітей з обмеженними фізичними можливостями на честь прп.Феодора Острозького знаходиться по вулиці Соборній неподалік Центрального мосту.

Двоповерхове приміщення, де колись знаходилось агентство нерухомості перебудовується так, щоб брати участь у богослужінні у ньому могли люди на візках, з ураженнями слуху та зору.

"Наступний 2012-й Митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Симеон оголосив роком соціального служіння, - говорить ієрей Віктор Чверкун, який є настоятелем лікарняного храму "Помічниця в пологах", що діє при вінницькому пологовому будинку №2. Він же  опікується і новоствореним Центром. - У нашому приході є п'ять сімей, які мають дітей з різним ступенем інвалідності. Та й у пологовому будинку ми часто зустрічаємось з батьками дітей, які народжуються хворими. Тому це питання — церква для особливих людей — стояло вже давно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головою Генасамблеї ООН обраний католицький священик

Для кожної категорії інвалідів потрібен індивідуальний підхід.

"Організація  "Відкриті серця" передає нам спеціалізовану літературу по роботі з дітьми, які мають обмежені фізичні можливості, захворювання опорно-рухового апарату, синдрому  Дауна. Ми вже налагодили контакт з організаціями,  які опікуються  такими людьми і з ними співпрацюємо", - додає священик.

Отець-настоятель веде переговори з владою міста Вінниці, щоб запустити автобус по маршруту в суботу вечері і в неділю зранку, щоб віруючі інваліди могли підсаджуватись.

"Я особисто маю категорію "Д" - водій автобуса. Коли почалися ремонтні роботи у цьому приміщенні, продав  свій автобус, щоб були гроші на ремонт. Якщо влада піде на зустріч, ми будемо раді  мати чи маршрут такий, чи автобус. Особисто я готовий сам сідати за руль і привозити інвалідів на службу", - наголосив Віктор Чверкун.

Зараз ви читаєте новину «Настоятель храму сам возитиме інвалідів на службу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути