вівторок, 30 травня 2017 01:06

Насіров проситься на безкоштовне лікування до США

Насіров проситься на безкоштовне лікування до США
Відсторонений від роботи голови ДФС Роман Насіров проситься на післяопераційне лікування до США. Фото: УНІАН

Глава Державної фіскальної служби Роман Насіров, відсторонений від посади на час досудового слідства, звернувся в Національне антикорупційне бюро з проханням повернути йому закордонний паспорт, повідомляє ТСН.

Він надав слідству документи, що підтверджують нагальну необхідність виїзду за кордон для післяопераційного лікування. Сам Насіров і НАБУ цю інформацію поки що не підтвердили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Насірова терміново прооперували

Медичні послуги готовий надати Національний інститут діабету США. Лікувати Насірова планують за рахунок коштів федерального бюджету. "Лікування фінансується з бюджету Департаменту охорони здоров'я США. Клініка хотіла б щорічно оглядати пацієнта з метою контролю за його станом протягом найближчих п'яти років. Участь в обстеженні для пацієнта безкоштовне", - сказано в документі.

Хірург Олександр Ларін, який оперував Наcірова, підтвердив, що його пацієнт потребує післяопераційної терапії в закордонній клініці. "У нас відсутній препарат йод-123. Є відповідні труднощі щодо виконання протоколу. Були запропоновані клініки в Марселі, Ізраїлі, США. Ми направили звернення і виписки з історії хвороби з кодом оперативного втручання. І першими, хто дав добро і запрошення на лікування - були США", - уточнив медик.

Нагадаємо, що відстороненому від роботи голові ДФС Роману Насірову видалили один із ендокринних органів.

2 березня детективи НАБУ вручили Насірову повідомлення про підозру в рамках розслідування "газової справи Онищенка". Його підозрюють у скоєнні дій, які завдали державі збитків на суму 2 млрд гривень.

7 березня Солом'янський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення 100 млн гривень застави.

Апеляційний суд Києва 13 березня залишив без змін рішення суду першої інстанції. 16 березня дружина Насірова внесла за нього заставу на суму 100 млн гривень. Того ж вечора він вийшов з СІЗО.

Зараз ви читаєте новину «Насіров проситься на безкоштовне лікування до США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути