Ексклюзиви
пʼятниця, 13 січня 2023 11:43

Народний синоптик неабияк здивував прогнозом на лютий

Народний синоптик неабияк здивував прогнозом на лютий
Зима ще покаже морозний характер. Фото: pixabay.com

Погода в Україні у лютому буде мінливою: з морозними та відносно теплими періодами. Ближче до середини першої декади місяця очікуються інтенсивні опади, а також значний "мінус".

Друга декада лютого ознаменується повільним і поступовим потеплінням. Прогноз погоди в Україні до кінця зими зробив народний синоптик Володимир Деркач, передає "Полісся".

"На початку останнього місяця зими очікуються слабкі опади. Ближче до середини першої декади вони переростуть в інтенсивні. У цей період зима покаже свій характер – два-три дні будуть досить холодними", – заявив синоптик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якою буде погода в Україні на Маланки та Василя

До кінця першої десятиденки лютого опади зникнуть і в країні дещо потеплішає. Приблизно в середині місяця дощів чи снігу буде зовсім небагато, вночі можливий незначний мороз, а вдень буде близько нуля градусів.

У третій декаді, за прогнозом Деркача, невеликі морози вночі все ще спостерігатимуться, але вдень також пануватиме плюсова температура.

"Середина цієї десятиденки протягом двох-чотирьох днів ще нагадає про сувору зиму. Але вдень уже відчуватиметься подих весни", – написав народний синоптик.

У Харкові зафіксували одне з найгарніших метеорологічних явищ цієї зими. Світлини кристалічної паморозі опублікував 8 січня харківський синоптик Ігор Кібальчич.

Кристалічна паморозь листоподібна утворюється у безвітряну морозну погоду за рахунок великої різниці температури підстильної поверхні та нижнього шару повітря.

Зараз ви читаєте новину «Народний синоптик неабияк здивував прогнозом на лютий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути