субота, 10 жовтня 2020 23:52

"Нагадай про кожного": в Україні пройшла акція в пам'ять про в'язнів Кремля
6

10 жовтня у Києві та інших містах України пройшла акція Нагадай про кожного в пам'ять про військовополонених. Десятки українців вийшли підтримати бранців Кремля, які досі в неволі в Росії або на тимчасово окупованих територіях.

В українській столиці демонстранти зібралися біля пам'ятника князю Ярославові Мудрому. На акції були присутні кілька сотень людей.

Організатори нагадали присутнім про те, що війна з Росією все ще триває, і чимало українських громадян залишаються в російських в'язницях, де піддаються тортурам.

У Харкові на аналогічній акції учасники вимагали прийняти закон на підтримку полонених.

"В Україні немає закону на підтримку полонених, і будь-яка дія щодо їх звільнення базується на усних або письмових переговорах сторін. Тому ми звертаємося до центральної влади України і наполягаємо на прийнятті такого закону, який в правовій площині вирішить всі моменти зі звільнення і підтримки полонених до їх реабілітації або працевлаштування", - заявив голова громадської організації Світанок Вадим Поздняков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ блокує обмін полоненими - ТКГ

У Запоріжжі на Майдані Героїв зібралися півсотні місцевих жителів. Акція пройшла в форматі відкритого мікрофона.

"Сьогоднішня акція присвячена тому, що зараз на територіях, підконтрольних терористичним організаціям, перебувають понад 235 наших полонених, взятих в полон, і на території РФ знаходяться 112 осіб, засуджених за надуманими звинуваченнями і знаходяться в нелюдських умовах. Хочемо привернути увагу суспільства і влади до подій . Акція триває вже три місяці, і фідбеку немає", - сказав співкоординатор організації Основа майбутнього Тимофій Орлянський.

Фото: Укрінформ

Раніше керівник Офісу президента Андрій Єрмак під час виступу в Королівському інституті міжнародних справ Chatham House пояснив, чому не відбувається обмін полоненими на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «"Нагадай про кожного": в Україні пройшла акція в пам'ять про в'язнів Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути