понеділок, 09 липня 2018 18:22

Нападками на "Жуляни" НАБУ відлякує закордонних інвесторів - Аронець

Нападками на "Жуляни" НАБУ відлякує закордонних інвесторів - Аронець
Обшуки в аеропорту "Київ" (Жуляни) можуть бути спрямовані на зміну власника об'єкта. Фото: Stolb

Обшуки в аеропорту "Київ" (Жуляни), які проводило Національне антикорупційне бюро минулого тижня, можуть бути частиною кампанії, спрямованої на зміну власника стратегічного об'єкта. Таке припущення висловив блогер Олександр Аронець.

"Враховуючи, що "Жуляни" - другий аеропорт країни, який як за пасажиропотоком, так і за доходами динамічно розвивається, не здивуюся, якщо насправді главу НАБУ Артема Ситника просто використовують у будь-яких міжусобицях. Комусь не подобається успіх "Жулян". Хтось просто хоче прибрати до своїх рук прибутковий бізнес, як це часто трапляється в наш час", - пише він у своєму блозі в Facebook.

2010 року майно аеропорту – тоді це був старий термінал, який практично не використовувався, та злітно-посадкова смуга, – місто передало в оренду на 49 років приватному підприємству, пов'язаному з Василем Хмельницьким. За інформацією Аронця, станом на 2010 рік, коли мером Києва був Леонід Черновецький, аеропорт приносив 2 млрд грн збитків міському бюджету.

За словами блогера, за період, протягом якого аеропорт знаходиться в оренді у приватної компанії, він був значно модернізований. "З 2010 року по сьогоднішній день інвестор збудував три нових термінали, відремонтував смуги, з "Жулян" літають багато міжнародних компаній, в тому числі, лоукостери. За інформацією інвесторів, вони за ці роки вклали в аеропорт майже $50 млн. І планують вкласти ще $20 млн. Компанія також входить у число найбільших платників податків в Києві", - пише Аронець.

За повідомленням прес-служби "Жулян", зараз міжнародний аеропорт "Київ" обслуговує понад мільйон пасажирів на рік і виконує рейси в 50 міст світу, здійснюючи 300 рейсів щотижня. Станом на січень 2018 року, аеропорт за річний період збільшив пасажиропотік на 43,8% - до 155,5 тис. пасажирів.

Крім іншого, на думку Аронця, перешкоджаючи роботі ефективного бізнесу в Україні, силові структури погіршують інвестиційний клімат в країні: "Жуляни" - це вітрина країни. Коли відбуваються подібні наїзди з боку правоохоронних структур, іноземні інвестори 10 разів подумають, перш ніж вкласти в нашу країну гроші. Тим більше, коли НАБУ висуває смішні претензії". Експерт вважає, що питання, які стосуються господарської діяльності підприємств, повинні вирішуватися без тиску правоохоронних структур, а шукати винних треба в тому, що свого часу комунальне підприємство довели до збитковості.

Розслідування Національного антикорупційного бюро України щодо передачі в оренду приватній компанії аеропорту "Київ" розпочали минулого тижня.

Зараз ви читаєте новину «Нападками на "Жуляни" НАБУ відлякує закордонних інвесторів - Аронець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути