субота, 01 червня 2013 11:24

"Намалювала свою мрію — цукерки", — діти з цукровим діабетом змагалися на конкурсі малюнками
18

Фото: Фото: Ольга Каменєва

31 травня на Майдані незалежності нагородили переможців IV Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка серед дітей з діабетом.

"Це стиль життя. Перед тим, як поїсти, вони мають вколотися. Їхня основна їжа вуглеводна — це каші. Солоденьке можна тільки з цукрозамінником, - розповідає чернівчанка Марія Тимуш про свою доньку 7-річна Анастасію. Дівчинка перемогла у конкурсі малюнків у номінації "Мої фантазії": намалювала цукерки на деревах, тістечка і торти.

12-річна Тетяна Новосьолова з Макіївки Донецької області каже, що без шоколаду обійтися на може.

"Я собі іноді дозволяю у малих кількостях солодке — трохи заборонених продуктів їм: чорний шоколад, і сухофрукти. В основному їм каші й овочі. Це харчування не сильно відрізняється від того, що я мала до хвороби. Я хворію буквально півроку. Кажуть, що через екологію. Спочатку було страшно, була налякана цим усим. А тепер якось звикла, живу, як і раніше. Бережуся від поранень. Тому що рана заживає повільно. Ні спортом, ні танцями не займаюся, але бігаю вранці".

Тетяна мріє мандрувати і бачити красиві краєвиди. Їх і намалювали на своїх трьох малюнках:

"Зиму, сонячне яскраве літо і ранню осінь. Це фантазія — те, що придумала і захотіла зобразити на папері. Там не бувала. Таких красивих місць у нашому місті немає, і поблизу теж. Тому фантазую. Мрію стати лікарем. По плану відвідую лікарів раз на три-чотири місяці. Тягне медицина".

Еко-торбинами з принтом із власного малюнка нагородили 14 дітей з усієї України — від 4 до 15 років.

Худодник-ілюстратор Кость Лавро провів для малечі майстер-клас із малювання. На підготовлених трьох білих ватманах олівцем зобразив контури котів. Перед малечею поставили баночки з фарбами і пензлики. В дітей загорілися очі, і вони прикипіли до ватманів, пробуючи кожен свою фарбу на обраному клаптику паперу.

"Як я став художником, - оповідав їм тим часом Кость Лавро. - Коли я був малим, у нас були в квартирі білі двері, І мені подобалося малювати саме на них, а не на папері. Батько дуже сердився, а мама йому казала: "Дай дитині помалювати, раптом художником стане". А у вас, мабуть, на жаль, шикарні двері в квартирах. То витакого не робіть".

Зараз ви читаєте новину «"Намалювала свою мрію — цукерки", — діти з цукровим діабетом змагалися на конкурсі малюнками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути