пʼятниця, 16 вересня 2011 12:42

"Нам потрібна тільки пшениця і корови" - рідновіри зібралися в Криму
18

Фото: Фото: Валерія Радзієвська

З 10 по 13 вересня у Криму на мисі Тарханкут відбувся злет рідновірів. Частина прибічників прадавньої культури називають себе не рідновірами, а ріднокультами, і дотримуються давніх обрядів.

Щодня о 6 ранку рідновіри зустрічають схід сонця, і роблять дихальну гімнастику, щоб наситити тіло енергією вогню. Снідають сирою їжею - запареною пшеницею з несмаженим насінням соняшника, родзинками і медом. В обід - салати і гречка. Увечері трав'яні чаї і масала - напій з молока, води і спецій.

"Коли ми поширимо наші цінності та відмовимося від паління і алкоголю, західна індустрія згорнеться, бо вони дурманять людей алкоголем і наркотиками. Нам потрібна тільки пшениця і корови", - розповів 20-річний Віктор, попиваючи чай мате.

Він у білих штанях і вишитій білим по білому сорочці, біляве волосся зібране у довгий хвіст, на голові обруч із соломи.

На вівтарі, перед яким здійснювали обряд освячення пшеніці - булон із зображенням голови бика, фігурки язичницьких богів і руни для ворожіння. Охочі витягують з мішечка глиняні таблички зі знаками і у спеціальній книзі читають значення символів.

Рідновіри носять одяг, вишитий різними варіаціями свастик. Це - давній сонячний знак. Свастиками вишиті і обручі на голові.

Увечері жінки вивчають арт-терапію, а чоловіки, роздягнуті до пояса, вправляються у мистецтві рукопашного бою. Вночі на морі справляють обряд Води, пускаючи на море дерев'яні плотики зі свічками.

"Ми мусимо берегти пам'ять роду, відновлювати зв'язки. Ніколи не нехтуйте батьківським благословенням, - пояснював майстер рукопашного бою і знавець замовлянь Богуслай. - Основа фізичного здоров'я — прямий хребет, тоді по ньому безперешкодно тектиме сила".

Зараз ви читаєте новину «"Нам потрібна тільки пшениця і корови" - рідновіри зібралися в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути