Ексклюзиви
четвер, 05 листопада 2009 14:35

Найвища в світі Дубайська вежа відкриється в січні 2010 року

Найвища в світі Дубайська вежа відкриється в січні 2010 року
Офіційне відкриття світового рекордсмена висотності будівель - Дубайської вежі - відбудеться 4 січня 2010 року, оголосив у середу в Дубаї голова будує висотку компанії "Емаар" Мухаммед аль-Аббар.

"Історичні урочистості з нагоди відкриття найвищої башти світу відбудуться 4 січня майбутнього року", - цитує слова аль-Аббара еміратське інформаційне агентство ВАМ.

"Ми вирішили офіційно відкрити найвищу будівлю світу в день, коли правителем емірату Дубай став віце-президент і прем"єр-міністр ОАЕ шейх Мухаммед бен Рашед Аль Мактум", - сказав він.

За словами голови "Емаар", дату відкриття Дубайської вежі вибрали " для визнання керівництвом компанії і її партнерами заслуг шейха, що є творцем нового Дубая і творцем його відродження", пише ВАМ.

Шейх Мухаммед бен Рашед Аль Мактум став правителем Дубая після смерті в січні 2006 року свого старшого брата шейха Мактума Аль Мактума, який очолював раніше цей емірат.

Будівництво найбільшої світової висотки почалося у вересні 2004 року. Зараз вона піднялася в небо на 818 метрів і стала головною визначною пам"яткою країни. Навколо вежі формується новий діловий центр Дубая з готелями, найбільшим у світі торговим моллом, офісними та житловими будівлями і найвищим у світі "танцюючим фонтаном". Загальна вартість забудови нового дубайського ділового центру становить 20 мільярдів доларів.

За матеріалом: РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Найвища в світі Дубайська вежа відкриється в січні 2010 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути