пʼятниця, 20 березня 2020 18:52

Найважче попереду: Ємець закликав українців сидіти вдома

Найважче попереду: Ємець закликав українців сидіти вдома
Ємець звернувся до українців через поширення коронавірусу. Фото: moz.gov.ua

Міністр охорони здоров'я України Ілля Ємець заявив, що коронавірус буде продовжувати поширюватися Україною і найважчий період ще попереду.

За його словами, щодня в Україні фіксують нові випадки зараження і поки їх ставатиме тільки більше. Про це Ємець сказав у зверненні до українців, передає прес-служба МОЗ.

"Поки що наша статистика менша, ніж у багатьох європейських країнах, але сподіватися на те, що вірус обійде Україну стороною, хибно. Найважче попереду. Вірус буде ширитися", - заявив він.

Ємець додав, що недореформованій медичній системі України буде важко протистояти великому спалаху коронавірусу.

"Ми бачимо, що у випадку розвитку найгірших сценаріїв система охорони здоров'я розвинутих європейських країн не витримує навантаження. Попри те, що у нас є багато талановитих професійних лікарів, сама недореформована медична система України значно слабша за європейські, і нам буде значно важче прийняти потужний удар, якого може завдати коронавірус при найгіршому сценарії. Але ми ще можемо не допустити цього дотриманням режиму карантину", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На дорогах шукатимуть хворих на коронавірус

Також Ємець закликав українців дотримуватися правил карантину.

"Держава оперативно вживає необхідних заходів, задіюємо всі ресурси, аби вберегти українців від пандемії та не допустити повторення катастрофічного досвіду інших країн. Але всі наші дії можуть бути марними, якщо кожен з вас не продемонструє свідомості та відповідальності. В даному випадку все залежить від конкретних вчинків кожного з нас. Як міністр охорони здоров'я, я наполягаю: залишайтеся вдома, мийте руки, тримайте дистанцію. Байдужість до карантину та нехтування правилами може коштувати життя. Подбайте про власну безпеку, піклуйтеся про стареньких родичів та не ігноруйте перших симптомів респіраторних захворювань", - наголосив він.

"Пам'ятайте, що лише 20% усіх випадків захворювань, спричинених новою коронавірусною інфекцією, є тяжкими і лише близько 3% потребують реанімаційних заходів. Проте закликаю вас своєчасно звертатися до лікарів і не ставити під загрозу своє життя та здоров'я своїх близьких. Наше завдання — убезпечити людей, що перебувають у групі ризику, а це люди похилого віку. Всі ми маємо виконувати правила, аби сповільнити поширення хвороби. Піклуйтеся одне про одного та залишайтеся вдома", - додав Ємець.

В Івано-Франківську розшукують та ізолюють усіх, хто контактував із 56-річною померлою від коронавірусу. До того, як жінці встановили діагноз, вона ходила на роботу і до поліклініки.

Зараз ви читаєте новину «Найважче попереду: Ємець закликав українців сидіти вдома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути