неділя, 02 листопада 2008 14:59

Найгарніший баран виграв автомобіль

Найгарніший баран виграв автомобіль

Конкурс краси серед овець пройшов у Саудівській Аравії на цьому тижні, повідомляє саудівська газета "Аль-Ватан".

Переможці в жіночій і чоловічій категоріях, за інформацією газети, нагороджені автомобілями. Матеріальне заохочення господарів баранів і овець, що зайняли треті і другі місця, складає від півтора до двох тисяч доларів.

До конкурсу, що проходив поблизу саудівської столиці в рамках селекційної кампанії, допускалися тільки однорічні, відмиті шампунями тварини місцевої недждійскої породи, яка складає основу овечої отари королівства.

Претенденток на звання найкрасивішої вівці було майже в 10 разів більше, ніж баранів, що боролися за титул красеня.

Переможці визначалися компетентними фахівцями у галузі вівчарства. Жюрі оцінювало учасників конкурсу за такими параметрами як довжина тіла і шиї, величина голови, що вважається в країнах Аравійського півострова делікатесом, і шовковистості вовни.

Витрати господарів баранів і овець не пропали даремно. "Канун", який виграв автомобіль, оцінений в 450 тисяч ріалів (понад 120 тисяч доларів). За володарів третього і другого місць пропонували 80-100 тисяч доларів. Але жоден з власників переможців не спокусився грошима і не відмовився від своїх вихованців.

Як це часто буває в Саудівській Аравії, селекційний тваринницький захід супроводжувався поетичним конкурсом на краще вихваляння баранів Неджда - центру вівчарства королівства. У ньому взяли участь більше двох десятків поетів. Хто одержав більший гонорар: поети чи барани, газета не повідомляє.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Найгарніший баран виграв автомобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути