пʼятниця, 08 лютого 2008 13:20

Знайдена заміна бігу вранці

На думку американських учених, тренування з гантелями або гирями можуть сприяти зниженню ваги і перешкоджати розвитку діабету не гірше, ніж біг.

Групі дослідників з медичного університету Бостона за допомогою генетичних маніпуляцій з мишами вдалося добитися від них зростання м"язів, аналогічних тим, які розвиваються у людини при силових вправах.

Коли ген, задіяний в м"язовому розвитку таких "мутантів", штучним чином відключається, миші, якщо їх посадити на фастфудівську дієту, починають страждати від ожиріння і проблем з печінкою.

Той самий гризун при активованому "м"язовому гені" починає активно спалювати зайві жири, складнощі з печінкою пропадають, а також зникає інсулінова недостатність.

Цікаво, що мишей продовжують при цьому годувати їжею з великим змістом жиру і цукру і не дають багато рухатися.

Учені тепер з упевненістю заявляють, що м"язи, за допомогою яких ми піднімаємо щось тяжке, контролюють ще й обмін речовин у всьому організмі.

Фахівці з фізкультури Бристольського університету у Великій Британії вважають, що це відкриття може бути особливо корисне для літніх людей, яким вже просто важко пробігати багато кілометрів.

Вони можуть звернути свою увагу на гантелі, адже вправи з ними не вимагають особливої витривалості, але, виходячи з нової здогадки учених, допомагають поліпшити метаболізм, повідомляє  ВВС.

Зараз ви читаєте новину «Знайдена заміна бігу вранці ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути