понеділок, 05 жовтня 2009 13:46

Найбільшу мечеть в Центральній Азії добудують через п"ять років

Найбільшу мечеть в Центральній Азії добудують через п"ять років

У Душанбе розпочато будівництво мечеті, яка повинна стати найбільшою в Центральній Азії. Перший камінь в фундамент будівлі заклав президент Таджикистану Емомалі Рахмон.

Мечеть, як очікується, вміщатиме до 150 тисяч осіб. Під будівництво виділені 7,5 гектара землі. На прилеглій до мечеті території буде побудовано будівлю ісламського університету. Крім того, планується будівництво фонтанів, бібліотеки, музею і спеціальних залів для проведення конференцій.

Будівництвом займається компанія "Аднан Сафаріні" з Об"єднаних Арабських Еміратів. Об"єкт повинен бути зданий через п"ять років.

Президент Таджикистану, виступаючи з нагоди початку будівництва, висловив надію, що мечеть стане "одним з великих культурних центрів" республіки.

У Таджикистані іслам сповідають більшість населення. Один з напрямів ісламу - ханафія - має статус офіційної релігійної течії, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Найбільшу мечеть в Центральній Азії добудують через п"ять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути