четвер, 01 жовтня 2009 08:48

Найбагатші американці за рік втратили $300 млрд

Найбагатші американці за рік втратили $300 млрд

Журнал Forbes представив в середу щорічний рейтинг 400 найбагатших американців. Перше місце в списку залишилося за засновником корпорації Microsoft Білом Гейтсом, проте в порівнянні з попереднім роком його статок скоротився на сім мільярдів доларів до 50 мільярдів.

Другий рядок рейтингу також залишився незмінним: як і минулого року, його зайняв інвестор Уоррен Баффет, активи якого склали 40 мільярдів доларів. В порівнянні з 2008 роком він став бідніший на 10 мільярдів доларів.

Не уникнули втрат й інші найбільш важливі учасники списку. Так, мер Нью-Йорка, засновник компанії Bloomberg Майкл Блумберг, статок якого минулого року оцінювався в 20 мільярдів доларів, на сьогоднішній день має тільки 17,5 мільярда. При цьому він як і раніше займає восьме місце в списку.

На 800 мільйонів доларів до шести мільярдів скоротилися активи глави News Corp. Руперта Мердока. Проте, це не перешкодило йому поліпшити своє положення в рейтингу: з 47-го місця він піднявся на 37-е.

Як порахував журнал, сумарні втрати, яких зазнали учасники списку 400 найбагатших американців за рік, склали 300 мільярдів доларів. При цьому 39,2 мільярда доларів з них доводиться на першу десятку в рейтингу.

Для того, щоб скласти повноцінний список, в 2009 році журналу довелося понизити мінімальні вимоги для включення в рейтинг. Якщо рік тому для того, щоб потрапити до списку, потрібно було володіти активами на суму не менше ніж 1,3 мільярда доларів, то цього року досить було мати 950 мільйонів доларів.

Серед чинників, які призвели до подібного стану речей, Forbes указує на погіршення стану світових фондових ринків, зниження цін на нерухомість, а також на розлучення і шахрайства.

Одним із небагатьох, кому за минулий рік вдалося поліпшити свої показники, став фінансист Джордж Сорос. Зайнявши минулого разу 28-ий рядок в рейтингу, цього року він зумів піднятися на 15-е місце, а свої активи збільшити на два мільярди доларів до 13 мільярдів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Найбагатші американці за рік втратили $300 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути