Ексклюзиви
четвер, 25 лютого 2021 17:11

Нацрада перевірить телеканал "Наш" ще двічі

Нацрада перевірить телеканал "Наш" ще двічі
Рішення ухвалили на засіданні 25 лютого. Фото: facebook.com/nashlive.ua

Телеканал "Наш" позапланово перевірить Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

Рішення ухвалили на засіданні 25 лютого. 1-шу перевірку призначили 3 лютого після передачі "Наш ранок" з 7:00 до 10:50, передає "Укрінформ".

Під час ефіру транслювали брифінг народного депутата 9-го скликання Вадима Рабіновича з Верховної Ради щодо запровадження указом президента санкцій проти народного депутата Тараса Козака та ще 8 юридичних осіб.

"Це публічна і резонансна справа. Я не повторюватиму ту кількість разів, коли вживалося слово "фашизм" і подібні речі. Це був прямий ефір, але ведучі передачі не спростували й не поставились критично до жодного висловлювання політика, щоб забезпечити надання глядачам достовірної та повної інформації, і, зокрема, не вжили жодних дій, щоб зупинити риторику, яка має ознаки мови ворожнечі", - повідомив член Нацради Максим Онопрієнко.

Ще одну перевірку призначили після 4 лютого.

"Це була пряма трансляція о 15:04 передачі "Марафон" за участі народного депутата 7-го та 8-го скликань Євгена Балицького. В ефірі так само зафіксовано ознаки порушень законодавства. Також було зафіксовано використання плашки з текстом, що містить терміни "фашист", "нацист" стосовно лідера ГО "С14" Євгена Карася. Відповідно до постанови Верховного суду, ГО "Січ-С14" не визнається як неонацистська група, а поширення такої інформації ЗМІ без надання належних підтверджень, доказів зазначеного є негативною, образливою та такою, що виходить за межі виправданої та допустимої критики", - сказав Онопрієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каналу "Наш" призначили перевірку після передачі з Азаровим

За його словами, ведучі програми не припинили правопорушення гостя. Також не висловили альтернативну точку зору та не було підтверджень поданій в плашках інформації.

"Ми бачимо систематичність ознак порушень в ефірах цього телеканалу", - додав він.

Голова Нацради Ольга Герасим'юк зазначила, що висловлювання містять "жахливі речі".

"З цим треба розібратися. Багато розмов ходить у суспільстві про те, чи закриють "Наш", чи не закриють. Я до цих розмов ставлюся відсторонено. Хочу, щоб усі звернули увагу на те, що реально відбувається в ефірі", - сказала Герасим'юк.

Нацрада звернулася до Окружного адміністративного суду Києва щодо анулювання ліцензії телеканалу "112 Україна". Причиною стало невчасне надання необхідних документів.

Зараз ви читаєте новину «Нацрада перевірить телеканал "Наш" ще двічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути