середа, 17 квітня 2013 16:20

Націоналісти проситимуть заборонити Урганту в'їзд до України
9

Фото: Фото: Сергій Старостенко

Українська народна партія, Конгерес Українських Націоналістів та УНА-УНСО проситимуть міністерство закордонних справ заборонити вїзд на територію України російському телеведучому Івану Урганту. На їхню думку після таких слів шоумену треба заборонити з'являтись в Україні та зробити його персоною нон-грата. Про це розповів Ігор Мазур, голова політради УНА-УНСО.

Націоналісти вимагають, щоб українська влада відреагувала на жарти, які паплюжать память предків та принижують їх.

"Колись Росія пред'явила велику претензію до України через те що Андрій Данилко співав "Лаша Тумбай", а в Москві почулось, що він співає "Раша Гудбай", співаку перекрили доступ до місцевого телебачення, не давали співати у Росії. Тоді, мабуть, був певний дзвіночок з Кремля, що для цієї людини дорога в Росію закрита. Ми не бачимо таких дзвіночків від міністерства закордонних справ чи партії влади до нашого телебачення. Впевнений, що для них ближчими героями є ті червоні комісари, ніж ті селяни, що повставали за свою землю. Ми чекаємо від міністерства, від президента, претензій чи нот протесту Першому російському телеканалу. Ці шоумени і далі будуть там. Біда в тому, що вони будуть виступати, ще і на нашому Першому національному. Ургант не гідний того, щоб за нього багато говорити. Це нормальний стан речей для росіян. Рік назад, інший шоумен Павєл Воля дозволив собі назвати український прапор трусами Ющенка. Половина залу, яка називає себе "український бомонд" весело це сприйняли і аплодували. Для них, український прапор не є цінністю", - розповів націоналіст.

Сьогодні під стінами посольства Російської Федерації в Україні пройшла акція "АнтиУргант". 20 українських націоналістів закидали помідорами портрет телеведучого та передали до посольства вимогу публічних вибачень за образу пам'яті українців, які загинули від рук комуністів під час народних повстань на початку минулого століття.

"Вибачитись також має Перший національний канал. Адже програму вели у записі і вони могли спокійно вирізати цей неприємний момент з передачі. Але не зробили цього. Це значить, що так росіяни ставляться до нас. Називають братами, а насправді паплюжать нашу пам'ять", - розповів організатор акції Володимир Манько

Нагадаємо, 13 квітня у кулінарній програмі на російському телеканалі телеведучий Іван Ургант, нарізаючи селеру, сказав, що порізав її "як червоні комісари українських селян". Вислів викликав суспільний резонанс в Україні. За два дні Ургант у прямому ефірі заявив:

"Я прошу вибачення у всіх жителів України, яких зачепив мій недоречний коментар в останньому випуску програми "Смак". У якості самопокарання зобов'язуюся готувати в цій передачі лише борщ, вареники та галушки до 2018-го року включно. А всіх народжених у мене з цього моменту дітей, незалежно від статі, називати Богдан" — сказав він.

 

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти проситимуть заборонити Урганту в'їзд до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути