Ексклюзиви
середа, 02 червня 2010 18:48

Начальника райвідділу міліції крав газоконденсат на Полтавщині

Начальника райвідділу міліції крав газоконденсат на Полтавщині

33-річного начальника Котелевського райвідділу міліції в Полтавській області арештували за підозрою у крадіжці газоконденсату. У міліції кажуть, він був у групі осіб, які крали газокондесат.

"Зараз начальник райвідділу перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, - розповів Юрій Сулаєв з Полтавської обласної міліції. Встановлюється сума збитку завданого державі. За фактом затримання порушена кримінальна справа. Максимальний термін покарання - це позбавлення волі строком від 3 до 8 років. На три роки цю особу позбавлять права обіймати певні посади.

Затриманий правоохоронець є начальником райвідділу міліції в селищі Котельва з 2005 року. Він має звання майор міліції.

Відразу після затримання начальник Полтавської обласної міліції Олександр Рудяк зібрав усіх начальників райвідділів та підрозділів міліції. Повідомив їм про випадок.

"Моя позиція та міністра така, що не зважаючи на посаду, звання та попередні заслуги в мене не задрижить рука підписати указ про звільнення та на передачу справи до прокуратури", - сказав Рудяк.

Нафтогазопровід на Полтавщині пролягає 18 районами. Його довжина — 2565 км.

Контролює нафтогазопровід система охорони, яка показує, коли в трубі тиск газу змінюється. Вказує квадрат, район крадіжки газоконденсату. Оперативна група відразу виїжджає на місце.

"Тиск падає, бо злочинці зварювальним апаратом пробурюють дірку в трубі, — пояснив Юрій Сулаєв. - Попередньо прокопують траншею. Роблять відвід труби. Він може пролягати на кілька кілометрів. Вкручують там кран. Місце крадіжки маскують. Набирають газоконденсат у бензовози", - розповідає про технології злочинців.

У бензовоз уміщуються близько 20 кубів газоконденсату. За них можна виручити 80 тис. грн, якщо переробити на пальне або нелегально здати до нафтопереробного заводу.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Начальника райвідділу міліції крав газоконденсат на Полтавщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути