вівторок, 06 грудня 2016 17:37

НАБУ має встановити замовників кампанії проти Яценюка та "Народного фронту"

НАБУ має встановити замовників кампанії проти Яценюка та "Народного фронту"

Група народних депутатів фракції "Народний фронт" відвідала Національне антикорупційне бюро з вимогою розслідувати факти політичної корупції і брудної кампанії проти прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, які озвучив нардеп-утікач Олександр Онищенко в інтерв'ю британському виданню The Independent.

"Цей кричущий випадок має бути ретельно і в найкоротші терміни розслідуваний, а суспільство має знати, що насправді відбувається в державі", зазначив перший заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Народний фронт" вимагає назвати замовників і виконавців цькування Яценюка

"Ми були на прийомі у заступника голови НАБУ Анатолія Новака, оскільки голова зараз перебуває у службовому відрядженні. Ми зареєстрували нашу заяву, тепер очікуємо на наступний крок, про який теж будемо інформувати", - сказав Тетерук.

Присутній на зустрічі народний депутат фракції "Народний фронт" Андрій Помазанов наголосив, що звернення фракції є фактично заявою про вчинення правопорушення Онищенком та іншими суб'єктами, які фігуруватимуть у майбутньому кримінальному провадженні.

"Від сьогодні НАБУ має рівно 24 години на внесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення Онищенком та всіма його спільниками до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - зауважив депутат.

"Ми сьогодні, маючи інформацію, оприлюднену народним депутатом Онищенком в міжнародному виданні The Independent, вважаємо, що ця інформація може вважатися доказом у новій кримінальній справі, у новому кримінальному провадженні щодо підкупу народних депутатів, інших високопосадовців, а саме вчиненні корупції в вищих ешелонах влади", - сказав Помазанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада дозволила звільнятися військовим-контрактникам

Представник "Народного фронту" також висловив думку, що інформація Онищенка - це фактично замах на державний переворот, який був 10 місяців тому після формування другого уряду Арсенія Яценюка.

"Саме тоді було фактично знищено рейтинг "Народного фронту" і рейтинг самого Арсенія Яценюка як його лідера, і тепер ми бачимо, хто це все фінансував і як все це відбувалося", - зазначив Помазанов.

"Було витрачено майже 30 мільйонів доларів, щоб дискредитувати Яценюка, знищити другу за потужністю політичну силу в парламенті - фракцію "Народний фронт" і змінити розклад сил у парламенті", - наголосив народний депутат.

"Ми всі пам'ятаємо проплачені заяви пана Саакашвілі, коли він, прагнучи обійняти крісло прем'єр-міністра, розказував про начебто злочини Арсенія Яценюка. Ми всі пам'ятаємо, як боролися з тим, аби не звільняти колишнього міністра екології Ігоря Шевченка, призначеного за квотою БЮТ, після листа, підписаного Юлією Тимошенко. Саме Яценюк не допустив розпродажу надр і зменшення ренти, яка становила 70%", - нагадав Помазанов.

Саме тому заява "Народного фронту" до НАБУ має стати підставою до розслідування по двох пунктах:

1) щодо Онищенка, який здійснював підкуп нардепів та інших високопосадовців;

2) здійснення кримінального провадження щодо інших учасників правопорушення після встановлення прізвищ замовників та ініціаторів політичної кризи та брудної кампанії проти "Народного фронту" й Арсенія Яценюка.

"Протягом доби ми будемо спостерігати за реакцією НАБУ та очікуватимемо реальних дій від конкретного детектива щодо внесення відомостей до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань", - резюмував представник "Народного фронту".

Зараз ви читаєте новину «НАБУ має встановити замовників кампанії проти Яценюка та "Народного фронту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути