субота, 15 березня 2008 13:31

На Житомирщині через фіктивне підприємство пройшло 1,9 млрд гривень

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Житомирській області спільно з працівниками прокуратури викрили організовану злочинну групу з корумпованими зв"язками в податкових органах.

Зловмисники створили систему ухилення від сплату ПДВ в особливо великих розмірах. Про це повідомила прес-секретар ГУБОЗ МВС України Олена Мельник.

Як встановили співробітники УБОЗ, протягом 2006-2008 рр. було створено низку фіктивних підприємств, через які пройшло майже 1,9 млрд грн. Внаслідок дій зловмисників до бюджету, за мінімальними підрахунками, не надійшло 57 млн грн внаслідок незаконного уникнення сплати ПДВ.

За матеріалами УБОЗ в Житомирській області прокуратура порушила кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 364 (зловживання влади або службовим становищем працівниками правоохоронних органів) та ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. П"ять членів ОЗГ затримано в порядку ст. 115 КК України до обрання судом міри запобіжного заходу. Наразі тривають слідчо-оперативні заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до діяльності організованого злочинного угрупування.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «На Житомирщині через фіктивне підприємство пройшло 1,9 млрд гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути