неділя, 10 липня 2022 17:30

На Запорізькій АЕС відбувається провокація за участі росЗМІ – Енергоатом

На Запорізькій АЕС відбувається провокація за участі росЗМІ – Енергоатом
Окупанти хочуть примусити український персонал до участі в пропагандистських інтерв'ю. Фото: УП

На Запорізькій АЕС відбувається провокація за участі російських ЗМІ.

Окупанти силою змусили керівництво допустити на станцію російського блогера-пропагандиста з представником Росатома. Про це повідомляє Енергоатом у Telegram.

Крім того, росіян у супроводі озброєних бойовиків допустили до блочного щита керування одного з енергоблоків АЕС, а також до інших приміщень з обмеженим доступом. Там вони планують організувати зйомки і примушувати український персонал до участі в пропагандистських інтерв'ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни звозять свій персонал на захоплену ЗАЕС: подробиці

"Саме так окупанти створюють для російської аудиторії пропагандистський міф про один з головних здобутків РФ у цій війні – успішну роботу вкраденої ЗАЕС для потреб країни-агресора. Попри зусилля рашистів, ЗАЕС залишається у сфері керування НАЕК "Енергоатом" і постачає електроенергію в українську енергомережу, очікуючи якнайшвидшого звільнення за допомогою ЗСУ", - сказано в повідомленні.

У Енергоатомі заявили, що спрямують ноту про злочинні дії рашістів на Запорізькій атомній електростанції до міжнародних органів безпеки АЕС.

Російська загарбники перетворюють окуповану Запорізьку атомну електростанцію на воєнну базу. Там перебуває понад 500 окупантів.

1 липня 2022 року НАЕК "Енергоатом" власними зусиллями відновила втрачений зв'язок між Запорізькою атомною електростанцією (ЗАЕС) та Міжнародним агентством з атомної енергії (МАГАТЕ).

МАГАТЕ втратило дистанційний зв'язок зі своєю системою спостереження за гарантіями ядерної безпеки, встановленою на ЗАЕС для моніторингу ядерного матеріалу, через відключення окупантами в Енергодарі всіх українських операторів мобільного зв'язку.

Зараз ви читаєте новину «На Запорізькій АЕС відбувається провокація за участі росЗМІ – Енергоатом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути