субота, 28 травня 2022 19:01

Спецтема: Війна Росії проти України

На в'їзді до Мелітополя окупанти встановили табличку "Росія назавжди" - відео

На в'їзді до Мелітополя окупанти встановили табличку "Росія назавжди" - відео
Очолювала встановлення таблички українофобка Юлія Чичеріна. Фото: скрін з відео

Російські окупанти в тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області встановили табличку на в'їзді до міста "Росія назавжди".

Очолювала це російська співачка та українофобка Юлія Чичеріна, повідомляє Telegram-канал "Політика України".

Мер Мелітополя Іван Федоров розповів в етері "Еспресо", що окупанти почали прискорюватися в посиленні контролю над захопленою територією.

"Перш за все вони розпочали підготовку до видачі російських паспортів. Ми бачили указ Путіна, який за окремими процедурами дозволяє видачу паспортів у Херсонській та Запорізькій областях", - розповідає він.

Окупанти шукають робітників для Центрів надання адміністративних послуг, але ніхто з українців не погодився на співпрацю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми б хотіли наших бендерів сюди повернути" - жителька Мелітополя російському окупанту

Декілька днів тому загарбники почали продавати мобільні картки російського оператора і кажуть, що зв'язок тепер буде за кодом "+7".

"Окупанти вважають, що такими кроками можуть ще більше окупувати нашу територію і ще більше ізолювати від України. Це ті кроки, на які вони зараз витрачають кошти Путіна, але це їм не допоможе" - зауважив мер міста.

Федоров розповів, що майже два тижні тому окупанти відкрили відділення російського банку, в якому змушують місцеві комунальні підприємства та бізнес відкривати рахунки, щоб вести свою фінансову діяльність.

"Повноцінного обігу рублів немає. Лише в тих магазинах, які вони захопили, то там решту видають рублями, так чи інакше вони почали запроваджувати рубль на території окупованих міст. Але ще залишаються два українські банки, які працюють в окупованих містах і саме в Мелітополі, це Приватбанк і "А-банк", які суттєво допомагають нашим пенсіонерам щодо видачі пенсій та банківських карток" - зазначив Федоров.

Вчора, 27 травня, в Мелітополі Запорізької області окупанти увірвалися зі зброєю у Таврійський державний агротехнологічний університет. Аналогічна ситуація склалася і в Мелітопольському педагогічному університеті.

Співробітникам навчальних закладів повідомили, що обидва університети об'єднали і що викладачі повинні або написати заяву на перехід до об'єднаного вузу, або звільнятися.

Зараз ви читаєте новину «На в'їзді до Мелітополя окупанти встановили табличку "Росія назавжди" - відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути