четвер, 25 березня 2010 16:51

На Вінниччині горів газопровід "Урєнгой-Ужгород ІІ" (ФОТО)

 

О 21 год. 35 хв. 24 березня біля села Олександрівка Жмеринського району Вінницької області стався витік газу на підземному магістральному газопроводі "Прогрес" з послідуючим загоранням на поверхні землі.

Першим побачив вогонь місцевий житель, який повертався з сусіднього села. Стовп полум"я жовтого кольору горів понад 2 м над землею. Подзвонив голові сільраді, той - в МНС. До місця аварії з"їхались пожежники, рятувальники, представники районної та обласної організації.

З 01 год. 47 хв. по 02 год. 40 хв аварійна бригада Барського лінійно-виробничого управління магістральних газопроводів перекривала засувки для припинення горіння і витоку газу та проводила відбір тиску з аварійної ділянки. Транспортування газу було організовано по іншим газопроводам.

Як повідомив Gazeta.ua Олександрівський сільський голова Микола Воронюк, зараз ситуація стабілізована. Постраждалих немає.

"Ще трохи горить, але вже низько над землею. Три пожежних машини чекає, поки догорить, тоді лиш будуть заливати якоюсь піною. І тільки потім ремонтна бригада почне роботу", - сказав він.

Газопровід має діаметр 1420 мм, тиск 50 атм. Знаходиться в 500 м від села Олександрівка. Захисна зона - 350 м. Належить Національній акціонерній компанії "Нафтогаз Україна".

Відключень від газопостачання населених пунктів немає. Причина загорання встановлюється.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині горів газопровід "Урєнгой-Ужгород ІІ" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути