Ексклюзиви
неділя, 07 березня 2010 12:24

На виборах в Багдаді від вибухів загинуло п"ятеро людей

У Багдаді в перші ж години після відкриття виборчих дільниць відбулися два вибухи, повідомляє в неділю BBC.

В результаті першого вибуху четверо людей загинуло і вісім поранено, зруйновані будівлі, повідомило джерело в міністерстві внутрішніх справ. В результаті другого вибуху загинула одна людина.

У Іраку в неділю проходять другі парламентські вибори з часу падіння режиму Саддама Хусейна в 2003 році. Прем"єр-міністр Іраку Нурі аль-маліки закликав виборців прийти на вибори. Напередодні виборів він виступив з телезверненням, заявивши, що активна участь в голосуванні сприятиме демократизації Іраку.

Заходи безпеки по всій країні активізовані: тисячі співробітників служб безпеки розосереджені по території Іраку, крім того, закритий кордон з Іраном.

Попередні вибори 2005 року забеспечили лідируюче положення в парламенті партії шиїтів, а прем"єр-міністром Іраку став Нурі аль-Малікі.

У лютому 2009 року жителі Іраку обирали муніципальних представників влади.

Кількість терактів в країні зараз набагато нижча, ніж в попередні роки. Проте як і раніше шомісяця гинуть сотні людей, рівень корупції високий, а електрика в будинках буває час від часу.

Напередодні виборів бойовики здійснили ряд терактів і виступили із заявою, в якій пообіцяли зірвати голосування. Влада у відповідь обмежила пересування по країні і відмінили відпустки в силових структурах. У Багдаді безпеку в день виборів забезпечуватимуть 200 тисяч солдатів і поліцейських.

Зараз ви читаєте новину «На виборах в Багдаді від вибухів загинуло п"ятеро людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути