Ексклюзиви
середа, 30 грудня 2009 15:02

На Сумщині посадили шістьох міліціонерів

На Сумщині посадили шістьох міліціонерів

Конотопський міський районний суд Сумської області 16 грудня засудив до 3-8 років в"язниці шістьох міліціонерів за вбивство підозрюваного у Прилуках (Чернігівська область).

Як повідомила сьогодні прокуратура Чернігівської області, суд оцінив дії кожного міліціонера залежно від його особистої участі у катуваннях підозрюваного.

Двох міліціонерів, які, займаючи керівні посади, давали підлеглим завідомо незаконні розпорядження, а також перевищили службові повноваження і особисто брали участь у катуваннях, засуджено до 8 років позбавлення волі. Ще двоє обвинувачених засуджено до 4 років позбавлення волі. Двох співробітників спецпідрозділу Сокіл засудили на 3-3,5 років позбавлення волі з випробувальним терміном. Всіх засуджених позбавили звань.

Державне звинувачення вимагало визнати винними в перевищенні владних повноважень ще трьох людей, яким висували звинувачення, проте суд їх виправдав.

Нагадаємо, в жовтні минулого року слідчий відділ прокуратури в Чернігівській області затримав трьох офіцерів та прапорщика міліції через смерть підозрюваного від закритої черепно-мозкової травми у приміщенні Управління з боротьби з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ у Прилуках.

Затриманий підприємець Сергій Кунцевський помер 2 жовтня від закритої черепно-мозкової травми у приміщенні УБОЗ МВС у Прилуках. Співробітники УБОЗ Чернігівської області 2 жовтня о 13:30 затримали Кунцевського, якого підозрювали у вчиненні кримінального злочину, а о 22:00 лікар констатував його смерть від крововиливу у мозок і закритої черепно-мозкової травми. Операцію із затримання проводив УБОЗ в Чернігівській області спільно зі спецпідрозділом Сокіл.

За матеріалом Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «На Сумщині посадили шістьох міліціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути