пʼятниця, 26 листопада 2021 13:55

На порятунок волонтера потрібно близько 100 тис. грн

Автор: Олександр Василенко
  51-річному Олександру Василенку з Черкас потрібне протезування аортального клапану. Вартість операції та лікування становить близько 100 тис. грн
51-річному Олександру Василенку з Черкас потрібне протезування аортального клапану. Вартість операції та лікування становить близько 100 тис. грн

Волонтер Олександр Василенко потребує протезування аортального клапана.

Волонтер 51-річний Олександр Василенко з Черкас потребує протезування аортального клапана. На операцію і лікування потрібно близько 100 тис. грн.

"Про ваду серця я дізнався 2017 року в госпіталі. З цієї весни почала турбувати задуха. Обстеження показало, що терміново потрібна операція з протезування аортального клапана. На операцію та лікування треба майже 100 тисяч гривень", - розповів волонтер Олександр Василенко.

Він - координатор громадської волонтерської ініціативи "Наш батальйон". Має відзнаку президента України.

"Я колишній військовий, хотів в АТО. Але мене не взяли за станом здоров'я. Тому став волонтером. Спочатку шукав кошти на основу й тканину для маскувальних сіток. Навчився плести, потім навчав інших. Опісля зайнялися виготовленням сухпайків".

Очолювана ним бригада за 3,5 року виготовила близько 300 тис. упаковок сухих борщу, супу й декілька тонн квашеної капусти.

"Олексадр Анатолійович з другом виготовили "окопні свічки" для приготування їжі в польових умовах. Організував, щоб відремонтували 2 автомобілі, які передали в зону бойових дій. Для блок-постів – пічки буржуйки. Бригада "Нашого батальйону" виготовила понад 26 тисяч квадратних метрів маскувальної сітки, - говорить заступник голови комітету самоорганізації населення мікрорайону "Кривалівський" Віктор Худенко. - Олександр Анатолійович досі продовжує їх в'язати. Попри стан здоров'я. Ще збирав гроші на лікування атовців. Для себе просити соромиться. Приймає ліки, але вони не допомагають. Потрібна операція. Кошти збираємо з вересня. Звертаємося за допомогою до небайдужих людей, які можуть допомогти нашому волонтеру".

Реквізити для допомоги:
картка Ощадбанку: 5167 8032 5718 8156 або Приватбанку: 5457 0822 2802 8259 (Василенко Олександр Анатолійович).

Зараз ви читаєте новину «На порятунок волонтера потрібно близько 100 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути