пʼятниця, 04 жовтня 2013 17:47

На Рівненщині живе чоловік із кулею в серці
6

Фото: Фото Сергія Кириловича

40-річний Сергій Кирилович із райцентру Сарни Рівненської області два роки живе із 6,2-мм дробиною в серці. У грудні 2011 року його на роботі в Рівненському природному заповіднику підстрелили браконьєри.

"Той день мені запам'ятався на все життя. 13 грудня 2011  року по обіді в лісі, між селами Вежиця і Старе Село, Рокитнівського району, мене та ще двох лісників обстріляли браконьєри. Вони нас просто розстрілювали з 5 метрів. Лупили з рушниць, як на війні. В житті такого не бачив, - згадує Сергій Кирилович. – Мені дробина влучила прямісінько в серце. Від смерть врятували документи в кишені. Дробина пройшла через тверді палітурки й втратила частину убійної сили".

Сергій Кирилович тоді працював інженером з охорони і захисту лісу в Рівненському природному заповіднику. Разом із колегами обходили ліс і натрапили на 6 браконьєрів. Чоловіки були з рушницями й рюкзаками. Коли побачили працівників заповідника почали в них стріляти. Сергій Кирилович встиг з мобільного викликати міліцію й розповісти про інцидент. Про ці події Сергію нагадує шматок свинцю в серці.

Лікарі не наважилися оперувати чоловіка й залишили дробину.

"Поранення було дуже серйозне. Свинцева дробина 6,2 мм влучила в груди, пройшла через нижню долю лівої легені й на 7 сантиметрів ввійшла в серце, - згадує Володимир Антонюк-Кисіль. Він тоді очолював відділення серцево-судинної хірургії обласної лікарні. – Дробина застрягла в міжшлуночковій перегородці. ЇЇ товщина десь один сантиметр. Кілька міліметрів вбік і смерть. Він – надзвичайно везуча людина".

Новий рік і Різдво Сергій Кирилович тоді зустрів у лікарняній палаті. Медики робили рентгенівське обстеження, комп'ютерну томографію, консультувалися з колегами з Києва.

"Дробину залишили в серці. Лікарі вирішили, що в Сергія так більше шансів вижити. Щодень дякую Богові та медикам, що чоловік залишився живим", – говорить Олена Кирилович.

Дружина працює медсестрою в райлікарні. У них двоє дітей. Старша донька Марія в цьому році закінчила школу й вступила до Національного  медичного університету ім. О. Богомольця у столиці. Син Владислав навчається у 9 класі. До роботи Сергій Кирилович повернувся тільки через півроку. Лікарі заборонили йому важку фізичну працю й дали другу групу інвалідності. У заповіднику Сергія перевели на легшу роботу в офісі – інженером-радіологом. Чоловік навчився жити із свинцем у серці. Він працює в домашньому саду, огороді,  ходить у ліс по гриби та ягоди. На вихідні за кермом сімейного легковика їздить до рідні в сусідній район.

Медики позитивно оцінюють стан здоров'я Сергій Кириловича. Кажуть, що відомі непоодинокі приклади, коли люди зі сторонніми предметами у тілі живуть багато років.

"Знаю, що в Кузнецовську мешкає чоловік із дробиною в головному мозку. Його підстрелив товариш на полюванні. В роки війни також виживали люди з осколками в серці. Правда, вони все життя у спеку, коли метал нагрівався й розширювався, відчували біль", - розповідає лікар-рентгенолог Ігор Велігурський із обласної клінічної лікарні.

Міліція спіймала браконьєрів. Вони із села Переходичі Рокитнівського району. У них вилучили п'ять рушниць. Слідчі з'ясували, що в Сергій Кириловича стріляли батько із сином. Їх арештували й судили.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині живе чоловік із кулею в серці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути