неділя, 03 червня 2007 15:02

На ризький гей-парад приїхали європейські міністри і депутати (ФОТО)

Декілька сотень геїв і лесбіянок зібралися на парад в Ризі. Вони влаштували хід навколо Верманського саду, а за огорожею зібралися супротивники гей-парада. Далі за словесну перестрілку протистояння не зайшло.

Серед учасників параду були більше іноземців, ніж латвійців, і гасла на їх плакатах були написані в основному по-англійськи. У параді беруть участь шведський міністр у справах міграції Тобіас Більстрем і шестеро депутатів шведського парламенту, один парламентарій з Данії і троє депутатів Європарламенту (дві шведки і іспанець). З Німеччини на хід приїхав депутат Бундестагу Фолькер Бек, який приїжджав на аналогічні заходи до Москви в 2006 і 2007 роках.

Сад був закритий і оточений приблизно двомастами поліцейськими, перекриті вулиці, прилеглі до Верманському саду.

На набережній 11 Листопада почався концепт "Мир проти гомосексуалізму". Його організатор, відкриваючи концерт, підкреслив, що захід направлений не проти гомосексуалізму, а проти його пропаганди. Організатори гей-парада, з свого боку, заявляють, що їх хід є не пропагандою, а нагадуванням про необхідність захисту представників сексуальних меншин від дискримінації.

Гей-парад проходить в рамках "Днів дружбу", яку проводить організація геїв "Mozaika" з 31 травня по 3 червня. Супротивники цього заходу об"єдналися в рух "No Pride" ("Немає параду"). Раніше 14 представників цього руху були затримані за "прояви агресивності" відносно геїв і лесбіянок, що приїхали до Риги на "Дні дружби", а також за напади на представників правоохоронних органів і за хуліганство, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «На ризький гей-парад приїхали європейські міністри і депутати (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути