Ексклюзиви
понеділок, 07 вересня 2009 12:32

На Рибальському острові побудують 400-метровий хмарочос (ФОТО)

Вже через рік на Рибальському острові почнуть будівництво комплексу "Вічне сяйво" з чотирьох висотних башт, розміщених у вигляді хреста. Через кризу проект відклали, але тепер російська компанія MosCityGroup (вона будує величезний комплекс "Москва-Сіті" в столиці Росії) налаштована серйозно. Найвища башта сягне аж 400 метрів, а решта - 180-185 м.

Окрім офісів, у "Вічному сяйві" розмістять торгові приміщення, а на верхніх поверхах - апартаменти, які здаватимуть в оренду. Біля комплексу з"явиться масштабний транспортний термінал, куди увійдуть станція метро "Рибальський острів" і зупинки громадського транспорту. Як розповів головний архітектор проекту Георгій Куровський, від метро до бізнес-центру можна буде доїхати на горизонтальному ескалаторі - траволаторі.

Знайшли на Рибальському місце для мерії. Нагадаємо, сюди хотіли перенести адміністрацію міста та різні відомства, щоб було зручно оформляти різні папери. Ближче до Оболоні вже спроектували будівлю "Золоті ворота", куди можуть переміститися міські чиновники і депутати.

"У одній 40-поверховій башті буде міськадміністрація, а в іншій - Київрада. Там помістяться всі комітети та управління", - каже Куровський. А будівлю на Хрещатику, 36, за його словами, можна реконструювати під 5-зірковий готель. "У колонному залі буде ресторан, а у дворі фітнес-центр з басейном..." - вважає він. Правда, в мерії поки серйозно не розглядають варіант переселення.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «На Рибальському острові побудують 400-метровий хмарочос (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути