вівторок, 02 вересня 2008 14:41

На "Петрівці" продавали бази даних держорганів по $500

Працівники СБУ у м. Києві викрили і припинили діяльність злочинного угрупування, яке займалося копіюванням та реалізацією на магнітних носіях електронних баз даних із конфіденційною інформацією, що є власністю держави.

Як повідомили у прес-центрі ГУ СБУ України у м. Києві та Київській області, під виглядом реалізації у торговій мережі київського ринку "Петрівка" легальної продукції – ліцензійних відео- та аудіодисків, програмного забезпечення тощо, зловмисники нелегально продавали компакт-диски із електронними базами даних з інформацією про юридичних осіб, відомостями про експортно-імпортні операції суб"єктів господарювання.

Одного із реалізаторів комп"ютерного продукту оперативники затримали наприкінці минулого тижня "на гарячому". Інженер-програміст за освітою, 27-річний мешканець Київської області продавав бази Державної митної служби, Міністерства статистики України та Державної податкової адміністрації (юридичні особи). За кожен лазерний диск ділки просили по 500 доларів США.

ГУ СБУ у м. Києві та Київській області порушило кримінальну справу за ознаками здійснення злочину, передбаченого ст. 361-2 Кримінального кодексу України (несанкціонований збут або поширення інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп"ютерах), автоматизованих системах, комп"ютерних мережах або на носіях такої інформації), повідомляє ЛІГАБізнесІнформ

Зараз ви читаєте новину «На "Петрівці" продавали бази даних держорганів по $500». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути