неділя, 10 квітня 2016 18:55

На пропаганду на Донбасі Росія виділила 9,5 млн гривень - розвідка

На пропаганду на Донбасі Росія виділила 9,5 млн гривень - розвідка
arctic-tv.ru

Російська Федерація для продовження підривної діяльності на Донбасі на початку квітня відправила 303 млн грн на тимчасово окуповані території. Про це Gazeta.ua повідомили в Головному управлінні розвідки в Міністерстві оборони України.

"Не дивлячись на стагнацію російської економіки, воєнно-політичне керівництво Російської Федерації продовжує виділяти з бюджету значні кошти для підривної діяльності на сході України", - прокоментували у відомстві.

Частина цих коштів - 294 млн грн - призначається для утримання адміністративного апарату та силових структур "ДНР" та "ЛНР". У цих структурах за контрактом з окупаційною владою служать переважно місцеві жителі.

9,5 млн грн призначено для домінування російської пропаганди. Передбачається, що кошти витратять на придбання телекомунікаційного обладнання для Донецького обласного радіотелевізійного передавального центру, станцій-ретрансляторів Тореза та Горлівки. Крім того, планують запустити проекти "цифрового мовлення" в Стаханові, Красному Лучі й Чорнухиному.

Також в управлінні розвідки повідомили про схеми розкрадання коштів, що виділяються Росією на утримання тимчасово окупованих територій. До цих махінацій безпосередньо причетні так звані міністри фінансів "ЛНР" Мануйлов та "ДНР" Матющенко.

"Для списання вкрадених коштів активно використовуються проекти "відновлення" інфраструктури населених пунктів. Наприклад, один об'єкт може відновлюватись декілька разів. А "вже відновлені" будинки можуть навмисно обстрілюватись декілька раз", - додали в управлінні розвідки.
Потім 25% виділених з російського бюджету коштів повертається в Москву корумпованим чиновникам у вигляді "подяки" за їх допомогу в отриманні та списанні. Ще 15-20% – розкрадається на місцях, місцевими чиновниками. Біля 10% – призначається співробітникам ФСБ, як плата "за дах".

Зараз ви читаєте новину «На пропаганду на Донбасі Росія виділила 9,5 млн гривень - розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути