понеділок, 18 квітня 2011 15:31

На Прикарпатті влада, бізнес і профспілки домовились піднімати зарплату

На Прикарпатті влада, бізнес і профспілки домовились піднімати зарплату

В Івано-Франківську відбулось підписання тристоронньої регіональної Угоди "влада-бізнес-профспілки"

"Підписання регіональної Угоди між ОДА, об'єднаннями роботодавців та профспілковими організаціями про співпрацю є важливим кроком у нашому тристоронньому діалозі", - сказав голова регіонального відділення Українського Союзу промисловців та підприємців Василь Дутчак.

Він підкреслив, що "одним із головних здобутків союзу промисловців і підприємців є налагодження системної стратегічної роботи з органами державної влади та сприяння взаємовідповідальним стосункам між бізнесом і владою".

Цим документом започатковано якісно новий етап взаємодії підприємництва та влади, направленої у тому числі і на виконання доручення голови ОДА Михайла Вишиванюка про підняття на Прикарпатті розміру середньої зарплати. Один із шляхів – легалізація оплати праці.

Виплата зарплати в "конвертах" - клопіт не лише податківців, а й товаровиробників. Василь Дутчак назвав це болючим питанням особливо для державних підприємств, у яких фонд заробітної плати чималий, і з якого вони зобов'язані робити усі офіційні відрахування. Виплата зарплати в "конвертах" створює штучну конкуренцію з підприємствами, у яких бізнес легальний, спричинює соціальну незахищеність працівників і плинність кадрів, - зазначив Дутчак.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк повідомив, що"середньомісячна зарплата в Івано-Франківській області до кінця року становитиме 2500 грн..

Наразі, за словами начальника головного управління економіки ОДА Олега Ткача середня заробітна плата в області становить 2000 гривень.

Як зазначив Вишиванюк, позитивні зміни спостерігають у лісовій галузі Прикарпаття. Тут рівень середньої заробітної плати підняли на 760 грн. і сьогодні становить 2400 грн, а до кінця року зросте до 3000 грн.

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті влада, бізнес і профспілки домовились піднімати зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути