Ексклюзиви
понеділок, 08 серпня 2011 21:49

На Прикарпатті студенти пікетують ліквідований Азаровим інститут

На Прикарпатті студенти пікетують ліквідований Азаровим інститут

Студенти Прикарпатського юридичного інституту Львівського державного університету внутрішніх справ разом із батьками пікетують на території вузу. 27 липня, прем'єр-міністр Микола Азаров підписав розпорядження Кабміну, у якому зазначається, що уряд погоджується з пропозицією МВС ліквідувати п'ять своїх юридичних інститутів, зокрема, і Прикарпатський.

Студенти також написали звернення до президента України Віктора Януковича з проханням не закривати начальний заклад.

"Розпорядженням про ліквідацію інституту нам не дають можливості навчатися. У львівському університеті нам доведеться платити 13-14 тисяч гривень за рік. Це удвічі дорожче від умов контракту", – твердять вони.

Студенти вважають, що чиновники своїм наказом їх просто "кинули", адже обов'язкові договори про оплату терміном на чотири роки після переведення в інший заклад будуть недійсні.

Інститут мав третій рівень акредитації. Тут діяли три факультети та 15 кафедр, де серед викладацького складу працювали близько 90 спеціалістів з науковими званнями кандидата і доктора наук. Нині "безхатчинками" стало 677 студентів. А ще є 300 заочників. На перший курс цьогоріч прийому не було.

У приміщення колишнього інституту перемістять міський відділ міліції, спецпідрозділи "Беркут" і "Грифон", науково-дослідний експертно-криміналістичний центр і відділ фельдзв'язку.

Як повідомив начальник центру зв'язків з громадськістю обласного УМВС Василь Гультайчук, вже створена ліквідаційна комісія, яка має підбити загальний майновий баланс колишнього інституту. Його територія та майно забезпечені охороною.

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті студенти пікетують ліквідований Азаровим інститут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути