Сьогодні у селі Спас Коломийського району Івано-Франківської області відбулося свято справжніх гурманів. Тут розпочався дводенний фестиваль автентичної карпатської кухні.
У програмі фестивалю "Смачний Спас" - приготування більше 100 страв за старовинними рецептами карпатських родин, частування гостей, створення великої кулінарної книги автентичних рецептів, а також - найбільша у світі порції грибної юшки.
І все це - з екологічно чистих інгредієнтів, значна частина яких - сертифіковані органічні продукти.
Гості фестивалю зможуть власноруч приготувати і покуштувати смачну страву, а ще і обмінятися рецептами та стати одним із авторів першої в Україні великої книги автентичних рецептів - "Родинна кулінарія".
Як сказав Gazeta.ua організатор фестивалю Михайло Стовпюк, родзинкою свята автентичної карпатської кухні стане кулінарна спадщина Європи. Делегації з-за кордону привезли на презентацію власну їстівну автентику.
До прикладу швейцарці завітати у Спас зі своїм фірмовим сиром.
Окрім того, "Смачний Спас" пропонує етнозабави та конкурс етнічних ремесел "Спаський вернісаж". Позбутися засилля китайських сувенірів на подібних заходах, звільнивши нішу для місцевих майстрів – ось ще одна мета майбутнього фестивалю.
І все це під музику етно-гуртів, виставку виробів народно-прикладного мистецтва, ярмарок органічних виробників і народні дійства.
Завтра фестиваль продовжиться.
Коментарі