вівторок, 30 грудня 2014 05:19

На Полтавщині побилися волонтери, дісталось й начальнику міліції
5

Фото: Микола Марченко

У курортному Миргороді відбулися збори волонтерських організацій. Передував їм скандал, що розгорівся навколо єдиного координаційного центру з надання допомоги патріотам Миргородщини, котрі приймають участь у АТО.

Напередодні громадські активісти зайшли на один із складів цього центру і побачили крупи, макарони, шкарпетки , одяг, котрі надходили від громадян, зокрема і від благодійників із Америки, протягом останніх кількох місяців. Але бійцям у зону АТО так і не потрапили. Відеосюжет про цей склад виклали у соціальних мережах.

Дискусії на зборах не вийшло. Віталій Сєров, як один із координаторів цього центру спробував пояснити, що скандал затіяли кілька людей, котрим не подобається діяльність центру.

Але аргументовано пояснити, чому речі на складі зберігаються по кілька місяців, – не зміг.

Дійшло до бійки між ним та одним із активістів. Той ударив Сєрова кулаком у лице.

Коли останній замахнувся палкою по голові активіста, то начальник міліції Олександр Довгаль зреагував миттєво. І удар прийшовся правоохоронцю по правій руці. Рука опухла і на ній утворився великий синяк.

"Єдиний координаційний центр Миргородщини працює, робить дуже багато. Облік усього ведеться.. На сотні тисяч було всього зібрано і відправлено бійцям. Велику допомогу центр надає зв'язківцям, правоохоронцям. Хто які кошти дає , на все складаються відповідні акти. Все прозоро і все можна перевірити",– пояснює волонтер цього центру Володимир Святенчук.

Громадські активісти кажуть, що даний центр працює не прозоро. І часто відмовляє у речах для бійців АТО, котрі насправді є у нього на складах, не аргументуючи причин відмови.

"Центр створювався із благими намірами. Але щоб із вересня на складі зберігати речі, продукти харчування і не передати їх за призначенням , то це для мене стало шоком, – пояснює голова Миргородської районної ради Анатолій Карбан.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині побилися волонтери, дісталось й начальнику міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути