вівторок, 03 квітня 2012 20:55

На операцію 1,5-річній дівчинці потрібно 25 тисяч доларів

У середині січня "Газета по-українськи" писала про 1,5-річну Валерію Шевченко, в якої торік восени виявили нейробластому — злоякісну пухлину, яка швидко збільшується.

Ця хвороба часто вражає головний мозок. За місяць перша стадія може перейти в четверту. Діагноз ставлять у середньому 1% на 100 тис. дітей до 15 років. Частіше хвороба вражає 2-річних. У 90% випадків її виявляють до 5-річного віку. Нейробластому вважають малодослідженою пухлиною дитячого віку.

"У Лєри тиждень трималася висока температура. Лікування не давало результату. Тоді нас направили на обстеження. В приватному медичному кабінеті доньці ввели у вену якийсь контрастний розчин. Від нього права рука оніміла, вкрилася плямами, почався спазм судин. Пальці посиніли. Їх уразила суха гангрена, і пальці довелося ампутувати. Повторна томографія підтвердила четверту стадію з метастазами. Від болю донечка плакала і лівою рукою виривала собі волосся. Довелося проводити хімію. Дитині кололи знеболювальні, вона не могла спати, відмовлялася від їжі. Лейкоцити впали нижче одиниці. По кілька донорів у день здавали кров для переливання", — згадував батько Ігор Шевченко.

Валерія з матір'ю Валентиною пройшли лікування у відділенні дитячої онкології та гематології Черкаської обласної лікарні. У Білоруському центрі дитячої онкології та гематології батьків запевнили, що дитину можуть врятувати. Шевченки через "ГПУ" звернулися за допомогою у зборі коштів.

"Після публікації почали надходити гроші. Поштових переказів найбільше було із Західної України й Одеси. А то пересилали гроші на картку. Всього ми отримали понад 10 тисяч гривень. Ми дуже вдячні людям, які відгукнулися. Частину грошей ми витратили тут, в Черкасах. А решту вже в Білорусі", - розказав Ігор.

На лікування в білоруському центрі необхідно 75 тисяч доларів. Більшу частину витрат для української дівчинки взявся оплатити російський благодійний фонд "Счастливый мир". Вони пообіцяли зібрати 50 тисяч. Перші $10 тисяч центру вже перерахували, решту зобов'язалися через гарантійний лист.

"Я водночас розсилав листи з проханням допомогти у фонд Пінчука, Людмили Янукович, Ахметова. Наші всі мовчать. Обстеження в білоруському центрі підтвердило діагноз. На їхню думку, пухлина зменшилася на 75%. Білоруси стверджують, що метастазів немає. Але про всяк випадок на операцію буде запрошений лікар, який зробить пункцію в гайморовій пазусі. Якщо все піде добре, то основне лікування триватиме десь три місяці. Нам потрібно зібрати ще 25 тисяч доларів. Це гроші лише на лікування. Ми звертаємося ще раз до небайдужих людей за допомогою, бо цю суму нам самим не зібрати", - додав батько Валерії.

Координати для тих, хто може допомогти врятувати Валерію Шевченко:

(067)470 20 09 мати Валентина Анатоліївна,

(096)464 00 89 батько Ігор Петрович.

Україна, м. Черкаси ПАО КБ "Приватбанк"

Рахунок: 29244825509100

МФО: 305299

ОКПО: 14360570

Для зарахування на карту: 4405 8858 1236 1043

Шевченко Валентина Анатоліївна

ІПН: 2756804989

Для поштових переказів: 18015, Україна, м. Черкаси. вул. Гоголя, 315, кв. 60.

Зараз ви читаєте новину «На операцію 1,5-річній дівчинці потрібно 25 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути