Ексклюзиви
середа, 06 жовтня 2010 12:12

На місці аварії в Мексиканській затоці вимирають тварини і рослини

На місці аварії в Мексиканській затоці вимирають тварини і рослини

У Мексиканській затоці на величезній площі всього в 56 кілометрах від бурової установки, де стався витік нафти, загинули всі представники морської флори і фауни, повідомляє ТСН.

Вчені поки не можуть зрозуміти, через що вимерли тварини та рослини. Чи стало це наслідком техногенної катастрофи або ж "мертва зона" з'явилася природним чином.

"У мене не викликає сумнівів, що розлилася нафта, так само як і продукти її розпаду, завдають шкоди цілим колоніям морських мешканців", - заявив учений Університету штату Луїзіана Ед Овертон.

"Насправді, виникнення цього явища міг сприяти цілий ряд факторів, включаючи температуру води і кількість солі в ній", - повідомила Емма Хіккерсон, дослідник з Національного управління з вивчення і освоєння океану і атмосфери.

Нагадаємо, що аварія на платформі "Діпвотер Хорайзен", яка призвела до найбільшої в історії Штатів техногенної катастрофи, відбулася у квітні. У результаті вибуху загинули 11 людей. У води Мексиканської затоки витекло майже 5 мільйонів барелів нафти. Зупинили витік тільки в серпні.

Компанія BP створила спеціальний фонд у розмірі 20 мільярдів доларів, з якого буде погашатися збиток за позовами, поданими проти неї у зв'язку з аварією в Мексиканській затоці.

Зараз ви читаєте новину «На місці аварії в Мексиканській затоці вимирають тварини і рослини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути