субота, 27 листопада 2010 14:40

На Львівщині страйкували звільнені за контрабанду митники

На Львівщині страйкували звільнені за контрабанду митники

20 львівських митників, звільнених у четвер, будуть оскаржувати своє звільнення. Вони мають намір звернутися до Генпрокуратури та президента, та вимагатимуть поновлення на своїх посадах у судовому порядку.

Звільнення були пов'язані із перевірками, які велися на митних переходах Львівщини комісією із Києва. У результаті звільнили працівників пунктів пропуску "Рава-Руська", "Краківець", "Шегині".

Наказ про звільнення підписав заступник голови Держмитслужби Степан Дериволков. Він особисто прибув до Львова минулого тижня.

"Було розкрито контрабандну схему. Невеликі вантажні транспортні засоби декларували товар на польській митниці, однак до українського пункту пропуску не доїжджали, а роздрібнювали товар, тобто невеликими частинами перевозили на легкових автомобілях, - пояснив Дериволков. - Для того, щоб отримати від польської сторони інформацію про декларований товар, довелося звертатися аж до Брюсселю. Після цього зіставили документи".

Перевірка виявила пропуск без реєстрації на територію України у Рава-Руській більше як 90 машин, у Мостиськах – більше як 20, у Краківці – більше 30 машин.

Чиновник повідомив, що усього буде звільнено 55 працівників на митних переходах Львівської області. Ще 14 людей отримали догани, 15 – понижені у званні. Ніяких порушень комісія не виявила у Смільниці, де впроваджено спільний митний кордон.

Звільнені митники вчора вийшли на страйк перед адмінбудівлею Львівської митниці.

"Митна служба Республіки Польща сама займається відмиванням, - сказав звільнений з посади начальника відділу митного оформлення №2 митного поста "Мостиська" Сергій Коваль. - Подріблення партій відбувається на очах польських митників. Воно не відбувається на території митного поста "Шегині"

"На Рава-Руській митниці уже 2 тижні машин немає узагалі, - розповів технічний працівник обслуговуючих служб на переході 37-річний Андрій. - Усі бояться тої перевірки. Не їдуть ні поляки до нас, ні наші туди. Навіть дивно, бо перед польським Різдвом у такий час транзит посилювався".

Схеми ділити товар по бусах стали популярними в останні два роки.

"Везуть собі партію шин автомобільних, - розповідає Андрій. - Перед митницею розкидають їх по 1-2 штуки в буси, легковики, які спеціально вже чекають. Ті провозять їх по "нормі". Для себе купив шину, а що? Усе це звозиться десь до когось на подвір'я, або в лісі збирають. Звідти забирають вже усю партію і везуть собі по Україні. Найгірше – то коли м'ясо отак везли. Бачив раз, як на одному подвір'ї шпондер просто в болото зсипали на велику купу. Мухи на то сідали. Потім згрузили і повезли, у магазини", - додав Андрій.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині страйкували звільнені за контрабанду митники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути