понеділок, 04 лютого 2013 10:07

На Львівщині шахтарі мітингували проти закриття шахт

На Львівщині шахтарі мітингували проти закриття шахт
Мітинг шахтарів. Фото: Андрій Жигайло

У неділю, 3 лютого, близько 1,5 тис. шахтарів Червонограда Львівської області вийшли на мітинг проти закриття шахт, що розташовані навколо міста.

Протест проходив у центрі міста, на Вічевій площі. Гірники вимагали не закривати шахти "Зарічна" та "Великомостівська" де працюють близько 2,5 тис. робітників. Про це Gazeta.ua розповіла голова профспілки вентиляційної дільниці шахти "Великомостіська" Наталя Герда.

Крім членів профспілок, на мітингу були присутні представники Червоноградської мерії, Сокальського району та представники Львівської обласної адміністрації, народні депутати України. Шахтарі мали плакати "Дайте нам працювати", "Ні закриттю", "На Київ", а також прапори України та шахтарської слави. До учасників приєднались кілька сотень червоноградців.

"У мене комок весь час під горлом стояв коли я побачила скільки людей прийшло. Ми не очікували, що прийде така кількість людей. Ми вимагаємо не закривати копальні, а дати їм допрацювати. 6 січня нам повідомили, щоб ми готувались до закриття. Ніби ми вичерпали себе повністю. І це в час, коли ми розробили новий багатий пласт вугілля вищого гатунку. Ми ще можемо років 10 працювати", - розповіла Гауда.

За її словами, це не перший мітинг гірників. 24 січня вони вже збирались у центрі Червонограда. Гірники обіцяють і дальше продовжувати добиватись свого, та готові йти на столицю зі своїми вимогами.

"Ми і до Львова під адміністрацію їздили. Сьогодні до голови профспілки гірників Червонограда дзвонили з міністерства. Його повідомили, що 6 лютого на Львівщину їде перевірка з метою розібратись" - додала Гауда.

За розпорядженням Міністерства енергетики та вугільної промисловості на Львівщині до кінця року мають закрити три копальні. Зараз на них мають проводити техніко-економічні обгрунтування щодо експлуатацію.

Аналогічний мітинг вчора пройшов у місті Нововолинськ, що на Волині. Там під закриття готують дві копальні.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині шахтарі мітингували проти закриття шахт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути